SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Prachtige afsluiting SIVO-festival
02-08-2015 00:00:00

Het 31e Wereld Dans en Muziekfestival SIVO in Odoorn is met een prachtig weekend afgesloten. Op de zaterdag van het festival is het de laatste jaren nog nooit zo druk geweest als dit jaar. Maar die mooie zaterdag kon niet geheel goed maken wat er in de eerste dagen van het festival  minder kwam aan bezoekers. De teller die het aantal bezoekers registreerde, bleef dit jaar steken op 18.500 en dat is toch tien procent minder dan verleden jaar toen het festival 20.000 menen trok.

 

 

Voorzitter René Wiggers: "We hebben een prachtig weekend gehad, met de zaterdag als duidelijke positieve uitschieter. Maar aangezien de eerste dagen, de woensdag, donderdag en vrijdag, te koud zijn geweest, bleef een deel van publiek weg. We hadden gehoopt op dezelfde 20.000 als verleden jaar, dan hadden we aan dit festival nog wat kunnen over houden. Nu draaien we net quite."

 

 

Het SIVO-festival kende ook dit jaar enkele vernieuwingen en verbeteringen, zoals de introductie van grote beeldschermen, waarop de dansacts waren te volgen. "Daar heeft onze sponsorcommissie heel hard aan gewerkt en we hebben alleen maar positieve geluiden over die schermen gehoord. Daarnaast waren de dansgroepen erg tevreden dat ze zoveel tijd kregen om zich te presenteren op de podia. Andere jaren hadden we meer groepen op ons festival en nu waren er twaalf buitenlandse dansgezelschappen. Daardoor kregen ze meer aandacht en dat viel positief."

 

 

De aanwezige groepen waren van hoog niveau en dat bijzonder gewaardeerd, net als de verschillende nevenactiviteiten die rond het dans- en muziekfestival werden georganiseerd. Daarbij was er onder meer ruime aandacht voor traditionele beroepen. Dat is ook de Nederlandse sectie van de overkoepelende organisatie van werelddansfestivals, het CIOFF, goed bevallen. CIOFF-secretaris Wim de Croon sprak van een zeer geslaagde opzet. Ook Dini Schepers, die met de traditionele kralenkunst op het festival actief was, had uitstekende ervaringen. "Zowel kinderen als volwassenen sprak dit enorm aan."

 

 

Een ander schot in de roos was het onderdeel Meet & Eat, waarbij bezoekers culinaire lekkernijen konden proeven die waren bereid door leden van buitenlandse dansgroepen. Voor de kramen waar deze heerlijkheden te proeven waren, stonden lange rijen.

 

 

Naast dansvoorstellingen was er zaterdagavond nog een optreden van het zogenoemde "wereldorkest", een muziekgezelschap samengesteld uit alle muzikanten van de verschillende landen die vertegenwoordigd waren op het SIVO-festival. Vooral het openingsnummer Soldaat van Oranje, maakte indruk bij de aanwezigen, net als de verleden jaar door één van de Russische dansers, Nikita, gecomponeerde SIVO-song.

 

 

Binnenkort gaat de SIVO-organisatie het 31e festival evalueren en zullen de voorbereidingen beginnen voor het festival van 2016.

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker