SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Programma 30 jaar SIVO krijgt vorm
27-02-2014 00:00:00

Wanneer straks eind juli de dertigste editie van het SIVO-festival start, zal dat bepaald niet ongemerkt voorbij gaan aan de inwoners van Odoorn en omgeving. De Programmacommissie is druk bezig met de samenstelling van extra activiteiten die het zesde lustrum van het festival luister moeten bijzetten.

 

Guus Klaar, voorzitter van de Programmacommissie, laat weten dat er vier pijlers zijn waarmee voor extra reuring wordt gezorgd. “We gaan in ieder geval voor gezelligheid en extra bezoek. Ook willen we extra aandacht schenken aan de gastgezinnen en de vrijwilligers”, aldus Klaar, die met zijn collega’s uit de Programmacommissie enthousiast bezig is met de voorbereidingen.

 

SIVO-pad

 

Dinsdag 29 juli, aan de vooravond van het SIVO-festival, worden vanaf 16.00 uur in Odoorn verschillende extra activiteiten gehouden. Eén van die extra’s is een zogenaamd SIVO-pad, een route vanaf het dorpsplein naar het festivalterrein. Langs dat pad komen verschillende activiteiten, waarbij op centrale punten iets te doen is. Zo kan er straks op een groot beeldscherm van historische SIVO-beelden genoten worden.

 Het SIVO-kunstwerk in Odoorn

 

 

Kunstwedstrijd

 

In het kader van haar 30-jarig bestaan houdt het internationale folkloristische dans- en muziekfestival SIVO een kunstwedstrijd. Aan deze wedstrijd kunnen leden van gastgezinnen en andere bij SIVO betrokken vrijwilligers meedoen. Het is de bedoeling dat inzenders een kunstwerk maken gebaseerd op het thema: 30 jaar SIVO. Voor de winnaar, die op de dinsdagavond voorafgaand aan het festival bekend wordt gemaakt, ligt er een bedrag gereed van € 250, -.

 

Inschrijven voor deze kunstwedstrijd kan tot 19 april. Deelnemers zijn vrij in de keuze van materiaal en kunstuiting. De ingezonden kunstwerken zullen uiteindelijk tijdens het festival worden geëxposeerd in de kerk van Odoorn. De jury die de kunst zal beoordelen, bestaat uit een bestuurslid van SIVO, een vertegenwoordiger van de gastgezinnen, een kunstenaar uit de gemeente Borger-Odoorn, een SIVO-fotograaf en een sponsor van het dans- en muziekfestival. Het winnende kunstwerk wordt eigendom van de SIVO-organisatie en wordt aangeboden aan de gemeente Borger-Odoorn.

 

SIVO got talent

 

Ook houdt SIVO een talentenwedstrijd onder de naam ‘SIVO Got Talent’. Gastgezinnen worden door de SIVO-organisatie uitgenodigd, op dinsdagavond 29 juli op het festivalterrein, hun talenten te laten zien. Vanuit ieder dorp, waar jaarlijks buitenlandse gasten worden ondergebracht, kan een “talent” meedoen aan de talentenjacht. De hoofdprijs is een groot barbecuepakket! Inschrijven kan tot 19 april a.s.

 

Via info@sivofestival.nl zijn alle voorwaarden en inschrijfformulieren voor beide wedstrijden aan te vragen.

                                                                  

 

Veel aandacht voor muziek

 

Naast de activiteiten op de dinsdag voor het 30e festival richt de programmacommissie zich nadrukkelijk op het dans- en muziekfestival zelf. Daarbij zal er veel aandacht voor muziek zijn, vooral regionale bands en artiesten. De activiteiten worden in de komende maanden verder uitgewerkt en daarmee hoopt de organisatie tijdig de benodigde vergunningen te kunnen krijgen.

 

 

Het 30ste SIVO Dans- en Muziekfestival wordt dit jaar gehouden van 30 juli tot en met 3 augustus. 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker