SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Programmering krijgt vaste vorm
22-02-2016 00:00:00

Het programma voor het vernieuwde SIVOfestival in Odoorn begint vaste vorm te krijgen. In de afgelopen maanden zijn contacten gelegd met verschillende buitenlandse groepen. Dit heeft tot resultaat gehad dat meer dan de helft van de optredende buitenlandse groepen in vastgelegd voor het festival dat wordt gehouden van 3 tot en met 7 augustus.

 

                                                                      Indonesië

 

Eén van de meest bijzondere dansgroepen die nu al is vastgelegd voor optredens in Odoorn, is de Indonesische formatie Keluarga Paduan Angklung uit Bandung op West Java. Deze groep, gestoken in veelkleurige kledij, wordt begeleid door eigen muzikanten die een bijzonder instrument, de anklung bespelen. 

 

                                          

                                                                            De anklung

 

Uit Johannesburg (Zuid-Afrika) komt Izinduku Entertainment, die dansen vol expressie en voorzien van de typische Zuid-Afrikaanse Zoeloe-ritmes ten tonele voert. Nu al kan worden gesteld dat het SIVOfestival er opnieuw in is geslaagd bijzondere acts naar het festival te halen.

Zoals eerder gemeld zal het SIVOfestival een geheel andere opzet krijgen. Het terrein waarop het festival wordt gehouden zal gratis toegankelijk zijn en uitsluitend voor voorstellingen in de Galatent en een tweede tent zal een bijdrage worden gevraagd. Het is voor tachtig procent zeker dat die tweede tent, de zogenoemde SIVO-tent, er komt. Zo zullen hier o.a. verschillende koren en blaaskapellen in vaak verassende combinaties met de folkloristische dansgroepen gaan optreden.

 

                                                               Stroomdalkapel

 

Om bezoekers te garanderen dat zij voor de galavoorstellingen een zitplaats hebben, zal nog nadrukkelijker dan voorheen, worden gewerkt met voorverkoop via de website sivofestival.nl. Via die site kunnen vanaf volgende maand toegangsbewijzen worden aangeschaft. Dat zal aanmerkelijk vroeger zijn dan in voorgaande jaren. Voor de optredens in de SIVO-tent kunnen alleen aan de kassa op de dag van de voorstelling kaarten gekocht worden.

Het initiatief van de organisatie om extra dansvoorstellingen op te zetten voor speciale doelgroepen slaat aan. Nu al zijn voor de speciale galamatinee, bestemd voor bewoners van onder meer zorgcentra en ouderenorganisaties, veel kaarten verkocht.

 

                           

 

Gezien de reacties uit Odoorn en wijde omgeving, wordt de nieuwe opzet goed ontvangen. De organisatie hoopt dat zich dat ook zal vertalen in de verkoop van tickets voor de galavoorstellingen. Voor het SIVOfestival is het een belangrijk jaar, want de nieuwe opzet moet er voor gaan zorgen dat de neerwaartse spiraal wordt omgebogen en dat de komende tien jaar het festival weer met vertrouwen de toekomst tegemoet kan zien.

In de komende weken zal ook worden gewerkt aan het vastleggen van muziekgroepen voor optredens op het horecapodium.

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker