SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

 

 

Algemeen
Siciliaanse groep vervangt Brazilianen
08-07-2015 00:00:00

Dansgroep ‘I Picciotti di Matarò’ komt uit de wijnstad Marsala, een stad op het westelijke deel van het italiaanse eiland Sicilië. Zij vullen het gat in het deelnemersveld nadat de Grupo Folclórico Banzé uit Brazilië zich genoodzaakt zag om af te zeggen. De groep kreeg de financiering niet tijdig rond.

 


 

De vervangende Italiaanse groep bestaat uit dertig gepassioneerde danseressen, dansers, muzikanten en vocalisten in leeftijd variërend van twintig tot ruim boven de vijftig. Naast bijzondere kostuums brengen ze ook een bijzonder instrument mee. De 'friscalettu' is een typisch Siciliaans ‘ademinstrument’

 

 

De groepsleden dragen nette kostuums zoals die op hun eiland in de achtste eeuw werden gedragen, of eenvoudiger kostuums met een typische strooien hoed of gekleurde doek. Op het repertoire staan  o.a. de bekende dans "Tarantelle". In hun voorstelling beeldt dansgroep ‘I Picciotti di Matarò’ o.a. het harde werk op het platteland en het beroep van visser uit.

 

 

Naast gedanst wordt er ook solistisch gezongen in traditioneel Siciliaans. Tussen de vrolijke en plechtige momenten door valt ook het aantal uitbundige omhelzingen tijdens de show op. En………. natuurlijk zal er weer een kruik, met of zonder wijn, door het luchtruim zweven. Zelf zweven de Italianen ook want ze nemen het vliegtuig naar Eindhoven, een heuse last-minute!

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker