SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
SIVO 2015, minder dansgroepen maar meer te beleven
15-07-2015 00:00:00

Twaalf buitenlandse dansgroepen en vijf uit eigen land komen naar de 31e editie van het Sivo Wereld Dans- en Muziekfestival in Odoorn. Dat zijn er minder dan de laatste jaren het geval was, maar geeft wel financiële ruimte om te investeren in licht en geluid.

 

Minder is meer, zo zou je het kunnen samenvatten. "Voor veel buitenlandse gezelschappen is het lastig om de trip naar Odoorn financieel rond te krijgen. Hun regeringen dragen b.v. minder bij", vertelde voorzitter René Wiggers vanmiddag tijdens de traditionele persconferentie voorafgaand aan het jaarlijkse SIVO-festival.

 

            ( SIVO woordvoerder Fred Lubber legt uit, de pers schrijft mee. Foto: Ton Sassen)

 

Omdat er minder groepen komen kan de organisatie werken met twee buitenpodia en één gala-podium en daardoor investeren in beter licht en meer geluid op een compacter terrein. "We hebben onze eigen begroting op peil kunnen houden en we proberen de kwaliteit te verbeteren", aldus de voorzitter. Naast dans is er ook volop muziek. Donderdag, vrijdag en zaterdag treden diverse bands en artiesten op. Het gaat daarbij om muzikaal talent uit de regio. Zowel solo-artiesten als bands zullen op het SIVO-festival acteren.

 

                                        

                                                                   ( Het nieuwe festivalterrein.)

 

Ten opzichte van voorgaande jaren is het festivalterrein aangepast. Het is compacter en daardoor overzichtelijker geworden. De organisatie van het festival zal dit jaar voor het eerst gebruik maken van grote beeldschermen op het festivalterrein. Via die beeldschermen kunnen bezoekers de optredende groepen op diverse plekken op het terrein bekijken.

 

Ook nieuw dit jaar is het 'Workshopplein'. Een bezoek aan dit deel van het festivalterrein is een internationale belevenis voor het hele gezin. Zowel jong als oud zullen door te zien, horen, proeven en ruiken de verschillende tradities en gebruiken uit Nederland en het ‘verre’ buitenland ervaren en beleven. Vooral de mogelijkheid om kennis te maken met de culinaire specialiteiten van de verschillende deelnemende landen lijkt een smakelijk schot in de roos.

 

       ( Niet alleen maar kijken naar maar ook zelf meedoen tijdens één van de vele workshops.)

 

Het publiek wordt door deel te nemen aan de  workshops actief  betrokken bij de verschillende culturen.  Leer schrijven in een buitenlandse taal tijdens een workshop kalligrafie in Zuid-Koreaans of b.v. Russisch, doe mee aan de kleurrijke workshop Aboriginal Art of leer alles over authentieke Drentse klederdracht tijdens een kostuumshow.

 

Bijzonder zijn dit jaar de traditionele ambachten. Oude beroepen, die je tegenwoordig nauwelijks meer tegenkomt, krijgen volop aandacht. Ambachtslieden verzorgen demonstraties en geven workshops papierknippen, Staphorster stipwerk en kralenwerk. Voor dit bijzondere project wordt samengewerkt met het ‘Fonds voor Cultuurparticipatie’ en het ‘Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed.

 

              ( De groep uit Colombia presenteert kleur, ritme en vooral een zonnige glimlach.)

 

Het festival biedt ook voor de jeugd veel vertier. Zaterdag 1 en zondag 2 augustus is er overdag een gevarieerd programma. Luisteren en kijken, muziek maken en dansen, het kan allemaal in het speciaal ingerichte Westerndorp. Kinderen kunnen zich volledig uitleven in een prachtig decor van het Wilde Westen. Verder is er zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur een ‘MultiCultimarkt’. Op deze markt worden allerlei binnenlandse en buitenlandse culturele artikelen verkocht.

 

Het Wereld Dans- en Muziekfestival SIVO wordt woensdagavond 29 juli omstreeks 19.10 uur geopend met een feestelijke optocht van de deelnemende dansgroepen in hun prachtige kledij.
Zondagmiddag 2 augustus wordt het SIVO-festival omstreeks 16.00 uur afgesloten met het traditionele sluitingsdefilé.
 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker