SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
SIVO bijna uit de startblokken
22-07-2016 00:00:00

De hekken zijn weg en de Galavoorstellingen krijgen veel meer aandacht. Dat zijn - kort door de bocht - de grootste veranderingen van het Wereld Dans en Muziekfestival SIVO in Odoorn. Waar in het verleden het festivalterrein en de buitenoptredens achter hekken op een afgesloten terrein plaatsvonden, zijn die buitenoptredens en het festival gratis toegankelijk. Alleen voor de Galavoorstellingen en de bijzondere optredens in de nieuwe speciale SIVO-tent dienen bezoekers een kaartje te kopen. Het festival 2016, de 32e editie, wordt gehouden van woensdag 3 tot en met zondag 7 augustus. Er komen dit jaar twaalf buitenlandse en vijf Nederlandse dansgroepen naar het SIVO-festival.

 

                                           Folklore op hoog niveau uit Moldavië.

 

Die optredens in de Gala- en SIVO-tent bieden dan ook meer dan voorheen. Deze voorstellingen zullen zich onderscheiden door een optimale geluidskwaliteit en de speciale theaterverlichting zal zorgen voor een spectaculaire belichting van de groepen, die veelal in kleurige kledij zijn gestoken. Verder worden bezoekers van die galavoorstellingen in de nieuwe opzet als echte galagasten ontvangen. 

 

Nu de voorverkoop al enkele weken via de website sivofestival.nl en in COOP Schippers in Odoorn loopt, ziet de organisatie dat er veel vraag is naar passe-partoutkaarten. Veel belangstellenden hebben zich nu al verzekerd van toegangskaarten voor alle avonden, zodat zij zeker zijn van een plaats in de Galatent en of SIVOtent. Dit jaar wordt met een vaste opstelling van stoelen en tafels gewerkt, zodat echt duidelijk is voor iedereen wanneer de voorstelling is uitverkocht.

 

Voor de voorstellingen in de Galatent, die aan 950 bezoekers een zitplaats biedt, worden de horecavoorzieningen geoptimaliseerd. Bezoekers komen aan tafeltjes te zitten en kunnen tijdens de galavoorstelling drankjes bestellen en aan tafel nuttigen. Zo hoeven ze niets te missen van de uitvoeringen door de dansers en danseressen. Vooral voor de optredens op zaterdagavond, ieder jaar de topavond van het grootse festival, is de belangstelling groot. Op die avond vindt het SIVO-Supergala plaats, waarin ook het optreden van het SIVO-Wereldorkest staat gepland. Dit optreden werd de afgelopen drie jaren bijzonder gewaardeerd.

 

                      De dansgroep uit Ghana gepassioneerd in actie.

 

Veel liefhebbers van exotische dansgroepen zullen naar Odoorn komen voor de groepen uit o.a. Equador, Argentinië, Ghana, Cyprus en de topgroep van Polen. Insiders bestempelen juist deze groepen als absolute toppers in de wereld van de folkloristische dans. De nieuwe SIVOtent wordt iets eenvoudiger qua opzet dan de Galatent, maar ook daar komen de voorstellingen in een uitgebalanceerde mix van geluid en verlichting prima tot hun recht. In de SIVOtent staan vooral optredens rond een thema geprogrammeerd. Zo is er een avond met levensliederen door het bekende feestkoor De Traan uit Borger en op zaterdagavond 6 augustus is het SIVO Salsa Saturday. Dan staat de van oorsprong Cubaanse dans, die wereldwijd wordt beoefend, centraal. Juist in de SIVOtent is het de bedoeling dat de bezoekers zelf actief met het programma meedoen.

 

Tevens biedt het SIVO-festival een Internationale proeverij met hapjes uit landen die dit jaar in Odoorn te gast zijn. De buitenlandse folkloregroepen zorgen tijdens deze 'Meet & Eat' zelf voor de bereiding.

 

                  Iedere festivaldag kan je de werld proeven tijdens de 'Meet & Eat'.

 

Ook nieuw in het programma is het ‘Bal der Naties’ op vrijdagavond. Dit onderdeel is het best te omschrijven als een soort van werelddisco, waar naast alle buitenlandse deelnemers, ook alle bezoekers zich in één groot gratis verbroederingsfeest kunnen storten. De programmering van het SIVO-festival biedt ook een aantal muziekoptredens. Op het speciale horecaplein komen tal van groepen en artiesten uit de regio voor het voetlicht. Onder hen de Nederlands-Poolse zangroep Polska Grupa, het trio Froukje Johannes, Froukje Klinkhamer en Albert Hoekstra, het koor de Hondsrugzangers uit Exloo en de band Bunkhouse met leden uit Emmen en omgeving.

 

Verder is er veel vertier voor de kinderen met speciale programma’s die het voor de ouders gemakkelijker maken het festival te bezoeken, terwijl de kinderen met diverse spelletjes worden bezig gehouden.
Op zaterdag en zondag is op het festivalterrein een MultiCultimarkt te bezoeken. Een markt met attributen en handelswaar uit landen die aan het SIVO-festival deelnemen. Kleding, muziekinstrumenten, sieraden, decoraties en veel meer is er te zien, te horen, te ruiken, maar vooral te koop op de MultiCultimarkt.

 


                                       De MultiCultimarkt in het weekend.

 

Bijzonder op het SIVO-festival zijn de traditionele ambachten. Oude beroepen, die je tegenwoordig nauwelijks meer tegenkomt, krijgen volop aandacht. Ambachtslieden verzorgen demonstraties en geven workshops. Een deel van deze beroepen wordt met uitsterven bedreigd. Voor dit bijzondere project wordt samengewerkt met het ‘Fonds voor Cultuurparticipatie’ en het 'Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed.

 

Het 32e SIVO-festival biedt kortom een breed scala aan activiteiten!

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker