SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
SIVO-festival daverend succes
05-08-2013 00:00:00

Bezoekers hebben de weg naar het SIVO-festival in Odoorn de afgelopen dagen uitstekend weten te vinden. Vanaf woensdag 31 juli tot en met zondagmiddag 4 augustus heeft het festival uitstekende dagen gekend.

 

 

Hoewel de juiste bezoekersaantallen nog moeten worden berekend, kan worden gesteld dat het festival opnieuw in de lift zit. Bijzonder succesvol was zaterdagavond het gala met het speciaal voor SIVO samengestelde wereldorkest. Een uniek optreden, waar de organisatie in Odoorn een traditie van wil maken.

 

Vooral dat speciaal samengestelde orkest was een schot in de roos. Voor het eerst bij een internationaal folkloristisch dans- en muziekfestival werden enkele musici van alle orkesten uitgenodigd deel te nemen aan het gelegenheidsorkest. Het leverde een geweldige band op met 36 muzikanten en twaalf zangeressen, onder leiding van de Pool Piotr Witasczyk.

 

 

In de muziekstukken die gespeeld werden, zat een opbouw van langzaam naar snel en dat sloeg enorm aan bij het publiek. De galatent zat voor dit unieke optreden zaterdagavond afgeladen vol en dat is voor het bestuur van de Stichting Internationale Volkculturen Odoorn (SIVO) reden de intentie te hebben de komende jaren van zo’n gezamenlijk optreden een traditie te maken.

 

Zaterdag overdag was het unieke optreden van de Chinese Pigeons Children’s Dance Troupe, de groep kinderen, die veel indruk maakte. Omdat deze jeugdige dansers dezelfde avond nog in België moesten optreden en de volgende dag in Duitsland, heeft de SIVO-organisatie de jonge kinderen niet te zwaar willen belasten.

 

Ondanks de bijzondere weersomstandigheden, met afgelopen vrijdag extreem hoge temperaturen, verliep het festival voorspoedig. Nadat de bezoekersaantallen tot en met vrijdag gelijk liepen met verleden jaar, kregen de kassa’s zaterdag en zondag fors meer bezoek te verwerken dan verleden jaar. Ook de horeca-omzet steeg ten opzichte van verleden jaar en aangezien ook die inkomsten bij de organisatie terecht komen, was er na afloop een lachende SIVO-penningmeester te zien.

 

Workshops, waarbij bezoekers samen konden dansen met buitenlandse groepen, vielen enorm in de smaak. 

Aan het eind van de zondagmiddag liepen alle deelnemende groepen mee in het slotdefilé dat een swingend karakter kreeg. Met het oplaten van ballonnen kwam er een eind aan het 29-ste SIVO Dans- en Muziekfestival.

 

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker