SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
SIVO-festival hit op social media
24-11-2014 00:00:00

Bijna dagelijks duiken er op internet nog weer nieuwe foto’s en filmpjes op die gemaakt zijn door bezoekers en deelnemers. Het aantal selfies is niet meer bij te houden. Volgens wikepedia is een selfie een gefotografeerd zelfportret, doorgaans gemaakt met een smartphone of b.v. een tablet, waarbij de foto geüpload wordt naar een sociaalnetwerksite zoals b.v. facebook of instagram.

 

 

Eén van de typische kenmerken is dat als hij gemaakt is met een smartphone of digitale camera, op de foto vaak te zien is dat de persoon die is afgebeeld de camera vasthoudt. Het gebruik  tijdens SIVO was met name populair bij jongeren. De groep ‘Buenos Aires Ballet Malambo Argentina’ mag zich kronen als dé selfiegroep van 2014. Werkelijk overal voor en achter de schermen werden door de Argentijnen selfies geschoten.

 

 

Deze foto’s geven daarmee ook een goed beeld van de activiteiten die groepen naast hun dansprogramma allemaal ondernamen. Dat het 31e SIVO-festival de boeken ingaat als een echt zomerfestival blijkt zeker ook uit alle afbeeldingen op diverse facebook pagina’s. Van lekker zonnen op het strand bij het  't Hemelriek in de prachtige bosrijke omgeving van Gasselte tot samen ijs eten op een terrasje in Borger. Weer andere deelnemers legden een middagje shoppen in Groningen of de jacht op een paar originele Hollandse klompen vast.

 

 

De Spaanse ‘Gruppo Folklorico Peña Fragatina’ ontdekte op de markt  in Emmen een exportproduct afkomstig uit hun eigen stad Fraga. Ook op de Multicultimarkt voelde het bijna als thuis in Spanje. De kennismaking met de Drentse keuken, de Nederlandse kroket en typische Nederlandse zoetigheid leverde ook bij veel buitenlandse deelnemers  fotografisch materiaal op.

 

 

Een Russische zanger ontdekte bijzondere plantjes gewoon in het wild. Twee Argentijnen kwamen er achter dat je, in tegenstelling tot in hun eigen stad Buenos Aires, in Exloo gewoon midden op straat een biertje kan drinken. In de SIVOring van december zijn nog veel opmerkelijke kiekjes van achter de schermen te vinden.

 

 

De SIVO-redactie is altijd op zoek naar typische 'achter de schermen' foto's. B.v. ook als het gaat om beelden gemaakt in een gastgezin. In Nieuw-Buinen moet het er wel erg gezellig aan toe zijn gegaan getuige de kiekjes van musicerende buitenlandse gasten samen met leden vab het gastgezin. Heeft u ook leuke, opvallende en verrassende foto's voor onze redactie? Mail ze naar: sivoring@sivofestival.nl. Misschien dat u straks uw eigen foto terugziet op onze website of in een volgende editie van de SIVOring.

 

 

Foto's: David Tselauri, Otis Cheng, Julia Omelchuk, Davorin Bazulic, Joana Cambas, Marta Basols Sampietro, Polina Maslova, David Tselauri en anderen.

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker