SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
SIVO-festival na 29 jaar nog steeds jong
22-07-2013 00:00:00

Hoewel het internationale SIVO Dans- en Muziekfestival in Odoorn dit jaar haar 29ste verjaardag viert, lijkt van ouder worden geen sprake. Het festival, dat van 31 juli tot en met 4 augustus wordt gehouden, mag zich dit jaar namelijk verheugen in activiteiten waarbij jongeren een belangrijke rol spelen.

 

Voor de jongere bezoeker zijn er tal van mogelijkheden zich op het festivalterrein te vermaken en wanneer naar de dansgroepen wordt gekeken, springt de vertegenwoordiging uit China er beslist uit. Het SIVO-festival is springlevend.

 

 

Vanuit alle hoewindrichtingen komen al bijna dertig jaar vele dansgroepen naar het Drentse Odoorn. Dit jaar komen er zestien groepen uit het buitenland en drie Nederlandse formaties naar het SIVO-festival. De vele deelnemende groepen maken het festival in Odoorn tot het grootste in haar soort in West-Europa.


Liefhebbers van exotische en kleurrijke kleding komen tijdens het SIVO-festival ruimschoots aan hun trekken. Prachtige kleding in alle kleuren van de regenboog, swingende en wervelende dansen, mooie muziek op veelal authentieke instrumenten en bijzonder mensen.

 

 

Bijvoorbeeld uit China. Vanuit de oude Chinese industriestad Wuxi, komt de bijzondere kindergroep  “The pigeons children's dance troupe” naar Odoorn. De jeugdgroep is in Europa en kan andere optredens combineren met het SIVO-festival. Onder begeleiding van enkele ouders en een aantaldansdocenten zal The pigeons children's dance troupe diverse optredens op het festivalterrein verzorgen.


Daarnaast zal de groep ook worden betrokken bij activiteiten voor de jeugdige bezoekers. Gehoopt wordt dat de Chinese en Nederlandse jeugd samen gaat dansen op het SIVO-festival.

 

 

Het programma kent niet alleen achttien dansgroepen, ook muziek speelt een belangrijke rol bij het dans- en muziekfestival. Vijf verschillende muziekacts zijn te horen en te zien op het festival. Het SIVO-festival wordt op woensdagavond 31 juli omstreeks 19.20 uur geopend met het traditionele openingsdefilé. Na het voorstellen van alle groepen wordt de eerste dansronde gehouden. Al vanaf 18.00 uur is er een bazaar en deze keert dagelijks terug op het SIVO-terrein.


Op zaterdag en zondag, wanneer het festival al om 11.00 uur begint, is er een “multicultimarkt”. Op deze markt zullen allerlei binnenlandse en buitenlandse culturele artikelen verkocht worden. De SIVO-organisatie werkt dit jaar voor deze markt voor de eerste maal samen met de organisatie van het Full Colour Festival in Emmen.

 

 

Bijzonder is op zaterdagavond het gala met om 21.30 een kostuumshow, waaraan alle deelnemende landen meedoen. Zondagmiddag 4 augustus wordt het SIVO-festival afgesloten met het traditionele sluitingsdefilé, dat gepland staat voor omstreeks 16.00 uur.

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker