SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
SIVO-festival spetterend geopend
29-07-2015 00:00:00

Het was anders dan anders. Maar hoe dan ook, het 31e Wereld Dans en Muziekfestival SIVO is woensdagavond spetterend geopend. Niet alleen vanwege de fikse regendruppels, maar ook door de spectaculaire optredens van de verschillende dansgroepen.

 

                                             ( Servië tart de zwaartekracht)

 

Waar normaal gesproken een groots defilé en een presentatie van de dansgroepen in de open lucht plaatsvindt, week de organisatie vanwege de slechte weersomstandigheden uit naar de grote galatent. Daar was plek voor de vele honderden bezoekers die op de openingsavond waren afgekomen. Zij zagen bij de presentatie alle buitenlandse groepen voorbij komen, waarbij iedere groep een korte dans op het toneel bracht.

 

Bijzonder tijdens de openingsavond was de komst van Monse Navarro. Deze danseres uit Costa Rica is speciaal voor het SIVO-festival naar Nederland gekomen. Verleden jaar maakte ze deel uit van de dansgroep uit Costa Rica en van één van de vele foto's welke van die groep zijn gemaakt, is Monse Navarro er uitgelicht en zij fungeert dit jaar als het "boegbeeld" van SIVO 2015. De danseres staat afgebeeld op alle posters, spandoeken en op alle andere uitingen van het festival  van dit jaar.

 

Monse Navarro had, na een reis van bijna zeventien uur, een bijzondere act in petto. Ze nodigde de nieuwe burgemeester van Borger-Odoorn Jan Seton uit op het podium, om vervolgens met hem te dansen.

 

  ( Burgemeester Jan Seton, op z'n nieuwe klompen, zwiert met Monse Navarro over het SIVO-podium)

 

Even daarvoor had Seton uit handen van voorzitter René Wiggers een paar 'stoute' SIVO-klompen cadeau gehad en daarmee waagde hij zich later met de Zuid-Amerikaanse danseres op het grote gala-podium. Het publiek vond het prachtig en tracteerde het gelegenheidspaar op een daverend applaus.

 

In de bomvolle galatent waren tijdens deze eerste SIVO-avond wervelende optredens te aanschouwen van de dansformaties uit Roemenië, Turkije, Litouwen en Mexico, maar ook de plaatselijke groep De Schaop'ndansers uit Exloo. Het publiek genoot zichtbaar van de optredens.

 

                                               ( Zuid-Korea trommelt er vrolijk op los)     

 

Het festival wordt donderdagavond voortgezet en wanneer de weersomstandigheden geen roet in het eten gooien, zullen dan ook buitenoptredens plaatsvinden. Op zondag wordt het 31e SIVO-festival afgesloten met een defilé van alle deelnemende dansgroepen.

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker