SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
SIVO-festival verhuist (deels) naar Emmen en op de kalender
06-11-2016 00:00:00

Met een korter festival mogen rond pinksteren of het hemelvaartweekend en een gedeeltelijke verhuizing naar Emmen ziet het bestuur van het Wereld Muziek- en Dansfestival SIVO in Odoorn voldoende aanknopingspunten om de komende periode verder te praten over een doorstart van het SIVO-festival in 2017.

 

Inmiddels zijn alle ontvangen reacties en suggesties besproken. Naast veel hartverwarmende mails kwamen er vooral de laatste tijd nog enkele bruikbare ideeën binnen. Uit alle reacties bleek dat het SIVO gedachtegoed nog steeds levensvatbaar is.

 

       De Bosnische dansgroep trekt veek bekijks tijdens de Vlindermarkt in Emmen.

 

Vanuit de eigen vrijwilligersgroep zijn verschillende initiatieven gestart. Een aantal, vaak jonge mensen met een echt SIVO-hart, heeft aangegeven de kar organisatorisch mede te willen gaan trekken. Daarbij gesteund door een deel van de huidige ervaren bestuursleden. 

 

Daarnaast is er het initiatief van Jannet Westebring uit Emmen die in haar jeugdjaren in Odoorn opgroeide met het SIVO-festival. Tegenwoordig is ze als muziekliefhebber en als vrijwilliger bij muzikantenvereniging ‘Unplug and play’ druk doende met het organiseren en ondersteunen van allerlei evenementen in en om Emmen.

 

                                    Jannet Westebring (foto: Zuidoosthoeker)

 

Op 18 september was ze mede verantwoordelijk voor de succesvol verlopen stadsbarbecue in de oude Emmer dierentuin. Het evenement met honderdveertig standhouders, tientallen artiesten, goochelaars en ballonkunstenaars in de oude dierentuin trok duizenden bezoekers. Ook zij denkt dat het SIVO-festival in een nieuwe opzet zeker kansen heeft en heeft daarnaast aangeboden aan de doorstart haar steentje te willen bijdragen.

 

Belangrijkste uitgangspunten in de nieuwe plannen:
- het festival houdt als thuisbasis Odoorn, maar voorstellingen vinden voor een belangrijk deel ook in Emmen plaats.
- verplaatsen van het hele evenement van week 31 naar mogelijk pinksteren of hemelvaart
- geen week, maar maximaal vier dagen
- financieel niet afhankelijk van betalende bezoekers
- noodzaak van brede (financiële) steun provincie Drenthe en gemeenten Borger-Odoorn en Emmen
- SIVO-festival  in 2017 moet haalbaar zijn
- nieuw plan moet duurzaam en voor meerdere jaren zijn

 

        Een beeld zoals we mogelijk ook in 2017 te zien krijgen, Portugal danst in Emmen.

 

Het hele plan staat of valt natuurlijk met daadwerkelijke steun van overheden en de beschikbaarheid van voldoende vrijwilligers, niet alleen tijdens het festival, maar het hele jaar door. Het SIVO-bestuur hoopt op zeer korte termijn het licht definitief op groen te kunnen zetten.

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker