SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
SIVO-festival wervelend van start
03-08-2016 00:00:00

In een bomvolle galatent, met ongeveer 1000 bezoekers, is woensdagavond het 32e Wereld Dans en Muziekfestival SIVO in het Drentse Odoorn wervelend van start gegaan. Tien buitenlandse en vijf Nederlandse dansgroepen zullen tot en met zondag hun prachtige exotische shows verzorgen tijdens buitenoptredens en voorstellingen in een speciale Galatent.

 

In die Galatent werden woensdagavond alle buitenlandse groepen aan het publiek voorgesteld, waarbij iedere groep gedurende enkele minuten een voorproefje gaf van hetgeen de bezoekers de komende dagen te wachten staat. Alle kleine voorstellingen werden met een gul applaus beloond.

 

 

Voorzitter René Wiggers liet tijdens zijn openingswoord weten dat de organisatie vlak voor het festival nog werd geconfronteerd met enkele plotselinge afzeggingen. Financiële problemen van buitenlandse groepen, visummoeilijkheden en de onrust in de wereld speelden bij die afzeggingen een grote rol. Toch wist de SIVO-organisatie een aantal vervangende groepen te regelen, zodat er een gevarieerd programma wordt geboden. De kwaliteit die de komende dagen geboden wordt, heeft er nauwelijks onder geleden.

 

Vanwege de regen die overdag in Odoorn viel, werd woensdagavond het buitenprogramma deels geschrapt. Dit om de grasmat van het festivalterrein te sparen. Voor de komende dagen wordt aanmerkelijk beter weer verwacht en kunnen alle buitenoptreden ook gewoon doorgang vinden.

 

 

Het festival begint donderdag en vrijdag om 19.30 uur, terwijl zaterdag en zondag het programma om 13.15 uur begint. Dagelijks vinden vele dansrondes plaats en zijn er in de tent galaoptredens, waarbij de groepen in een prachtig theaterlicht komen te staan en hun muziek via de uitstekende geluidsinstallatie voor een ieder prima te ervaren is.

 

Naast dans biedt het festival dagelijks de "meat and eat", een culinair programma waarbij buitenlandse dansgroepen bezoekers verrassen met exotische maaltijden uit het land waar de groep vandaan komt. In het wekend is er tevens een multicultimarkt met attributen uit de landen van bezoekende groepen. Ook is er aandacht voor "uitstervende" ambachten en zijn er diverse workshops. Verder kent het SIVO-festival diverse optredens van lokale en regionale artiesten.

 

Voor het gehele programma is de website www.sivofestival.nl te raadplegen.

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker