SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
SIVO krijgt in 2017 geen vervolg
30-11-2016 00:00:00

Daarmee komt er een (voorlopig) einde aan een tweeëndertig jarige traditie.

De afgelopen weken heeft het bestuur van het SIVO-festival regelmatig gesprekken gevoerd met een initiatiefgroep die plannen had voor een voortzetting van het festival.

 

 

Hoewel die initiatiefgroep veel werk heeft verzet, waarvoor het SIVO-bestuur haar waardering uitspreekt, worden de nieuwe plannen onvoldoende financieel en organisatorisch onderbouwd, zo vindt het bestuur. Daarnaast hebben zich helaas onvoldoende capabele nieuwe bestuurders gemeld. Het grootste deel van de initiatiefgroep heeft bovendien zelf aangegeven zich om uiteenlopende redenen toch weer te moeten terugtrekken.

 

 

Omdat aan verschillende belangrijke voorwaarden voor een gezond festival niet kan worden voldaan, kan het SIVO-bestuur niet anders besluiten dan een punt achter de organisatie te zetten. De Stichting SIVO gaat voorlopig slapend verder en zal vooralsnog geen folkloristische activiteiten meer ontplooien. Wel staat het bestuur van de slapende stichting altijd open voor nieuwe initiatieven de komende tijd.

 

Deze situatie geeft het bestuur de ruimte alle lopende verplichtingen netjes af te handelen en na te denken over hoe, na een mogelijk definitief stoppen van de stichting, materialen en het omvangrijke archief een goede bestemming kunnen krijgen.

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker