SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
SIVO start crowdfunding actie
28-03-2015 00:00:00

De afgelopen jaren hebben velen van u op de één of andere manier blijk gegeven van waardering voor het SIVO Wereld Dans  en Muziekfestival in Odoorn. Het bestuur van SIVO heeft dat ook altijd bijzonder gewaardeerd en zal dat ook in de toekomst blijven doen. Als trouwe fan en belangstellende van het SIVO-festival heeft u van nabij kunnen meemaken dat het festival op steeds meer verschillende manieren invulling geeft aan de uitwisseling van culturen.

 

  ( Van hunebedcentrum tot Boertange en van Ellert & Brammert tot Geopark De Hondsrug)

 

In 2009 heeft de SIVO-organisatie tijdens het 25ste festival een begin gemaakt met het verbreden en verdiepen van deze cultuuroverdracht. Dat was toen een nieuwe impuls naast het reeds bestaande programma. Zowel jong als oud, medewerker als bezoeker, kunnen door zien, horen, proeven en ruiken de verschillende culturen ervaren en beleven. Op deze manier willen we het belangrijkste doel van het festival vorm geven; het kweken van begrip voor elkaars culturen door die cultuur te ervaren.

 

                               ( Het Afrikadorp trok in 2009 veel (nieuw) publiek.)

 

De mensen die nauw betrokken zijn bij het gastvrij huisvesten van de dansers en danseressen uit andere delen van de wereld,  laten de buitenlandse gasten vol trots onze Nederlandse en Drentse cultuur ervaren. Door vijf dagen met ze samen te leven, maar ook door de buitenlandse gasten mee te nemen op excursie naar b.v. het Hunebed-centrum, Orvelte, Giethoorn, het Veenpark of een typische Nederlandse molen, wil de organisatie een actieve vorm van cultuuroverdracht stimuleren. De SIVO-organisatie wil deze uitwisseling van culturen nog beter tot zijn recht laten komen, omdat blijkt dat dit ook door de buitenlandse gasten bijzonder wordt gewaardeerd.

 

  ( Argentijnen, Slovenen en Spanjaarden op de foto in typisch Nederlands decor.)

 

Om onze plannen te kunnen blijven realiseren vragen we een bescheiden éénmalige bijdrage voor de jaarlijkse excursie van alle buitenlandse gasten en hun gastgezin. Daarom zijn we op zoek naar bedrijven, instellingen en zeker ook personen, die het SIVO-festival en de uitwisseling van cultuur zien als een maatschappelijke betrokkenheid en die daadwerkelijk willen ondersteunen. Wij bieden de mogelijkheid om door middel van crowdfunding ons festival eenmalig financieel extra te ondersteunen.

 

 

U kunt het SIVO-festival via deze activiteit al voor een klein bedrag steunen, een hoger bedrag mag natuurlijk ook. Daarnaast willen wij u vriendelijk vragen onze actie onder de aandacht van uw familie,vrienden en kennissen (bijvoorbeeld via social media) te brengen en hen te enthousiasmeren ook een donatie te doen. Dankzij deze vorm van crowdfunding hoopt het SIVO-festival nog meer de nadruk te kunnen leggen op de uitwisseling van culturen en daarmee een bijdrage te leveren aan het verbroederen van volkeren.

 

 

Mocht u een bijdrage via crowdfunding leveren, dan doet SIVO daarvoor graag iets terug. Bij het doneren van een bedrag van € 10,- zijn we u eeuwig dankbaar, maar voor € 25,- ontvangt u een foto van één van onze dansgroepen. Wanneer bijvoorbeeld een bijdrage levert van € 250,-, wordt u uitgenodigd voor de officiële opening, waarbij u tevens een galavoorstelling meemaakt in de SIVO-vipruimte. Voor het doneren van een bedrag willen wij u graag verwijzen naar de speciale website www.voordekunst.nl, waarop u alle informatie over deze actie aantreft.

 

Alvast bedankt!

 

Hier kunt u deze speciale video bekijken met informatie over cultuuruitwisseling tijdens het SIVO-festival 2014.

 

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker