SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
SIVO-wereldorkest hit op internet
10-08-2013 00:00:00

Bijzonder succesvol was op zaterdagavond tijdens het SIVO-festival het gala met het speciaal voor SIVO samengestelde wereldorkest. Een uniek optreden, waar de organisatie in Odoorn een traditie van wil maken. Inmiddels is het orkest ook een hit op internet. In de week na het festival hebben bijna duizend mensen de beelden op de site sivofestival.nl bekeken. Opvallend groot percentage daarvan komt uit het buitenland. Met name Mexico, Amerika en Taiwan zijn goed vertegenwoordigd.

 

Sinds gisteren worden de beelden van het SIVO World Orchestra ook wereldwijd via SIVO's eigen kanaal op youtube verspreid.

 

http://youtu.be/ov-TSkx7XSc

 

Voor het eerst bij een internationaal folkloristisch dans- en muziekfestival werden enkele musici van alle orkesten uitgenodigd deel te nemen aan het gelegenheidsorkest. Het leverde een geweldige band op met 36 muzikanten en twaalf zangers en zangeressen, onder leiding van de Pool Piotr Witasczyk. In de muziekstukken die gespeeld werden, zat een opbouw van langzaam naar snel en dat sloeg enorm aan bij het publiek. De galatent zat voor dit unieke optreden zaterdagavond afgeladen vol en dat is voor het bestuur van de Stichting Internationale Volkculturen Odoorn (SIVO) aanleiding om de komende jaren van zo’n gezamenlijk optreden een traditie te maken.

 

Muziekstukken die door het Wereldorkest gespeeld werden:
- Libertango: internationaal bekend muziekstuk, tango van de  vrijheid.
- Lipka: Pools lied dat in heel Polen wordt gezongen. Lipka is een boom. Een meisje en een jongen ontmoeten elkaar bij de boom.
- Kroatisch lied. Iedere keer een herhaling van hetzelfde stukje tekst.
- Braziliaans muziekstuk
- Karczmareczka: karcz is pub. Het meisje van de pub. Het gaat over een serveerster die in een pub / café werkt. Mannen drinken daar hun biertjes en vinden haar erg mooi en iedereen houdt van haar. Ze wordt in het lied aanbeden.
 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker