SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
SIVO-zaterdag eindigt met grote ontlading
03-08-2014 00:00:00

Dans, muziek, cultuur en veel vermaak. Het SIVO-festival bloeide zaterdag in al haar pracht. Vanaf het einde van de ochtend was er al activiteit met de fraaie en druk bezochte MultiCultimarkt, waar bezoekers allerlei artikelen konden kopen van landen die op het festival vertegenwoordigd zijn. Het was ondanks de warmte erg druk op de markt en later ook op het festivalterrein.

 

                                        Het wereldorkest speelt 'Libertango'

 

Klapstuk van de zaterdag was het optreden van het SIVO-wereldorkest. Bijna vijftig muzikanten en vijftien zangers en zangeressen zorgden voor een emotionele voorstelling. Vooral de uitvoering van het lied 'Heal the world' leverde ook voor SIVO nieuwe taferelen op.

 

Huilende en juichende toeschouwers, stille genieters en uitgelaten muzikanten en zangerssen die elkaar na het spelen van de SIVO-tune in de armen vielen. Het orkest was samengesteld uit leden van alle groepen die aanwezig zijn op het SIVO-festival en stond onder leiding van Arjan Verhart.


De gehele middag konden bezoekers alle vijftien buitenlandse dansgroepen aan het werk zien en ook de Spierdijker Dansers, één van de Nederlandse groepen die tijdens het SIVO-festival actief is. De groep uit Spierdijk (Noord Holland) oogstte afgelopen middag ook veel succes.

 

                                                     Workshop Costa Rica


Erg in trek was de dansworkshop van Costa Rica. Dansers en danseressen van de folkloregroep “Compania Folclorica Suenos y Semillas” gaven les aan belangstellenden, die zich zonder schroom op de planken begaven. Vol overgave en met veel plezier stortten bezoekers zich op de specifieke dansen uit het Zuid-Amerikaanse land.

 

 

Veel kinderen deden mee aan de activiteiten die waren opgezet in het zogenaamde “westerndorp”. Ze vermaakten zich volop met  onder meer ranja melken, broodjes bakken en konden ook worden geschminkt.

 

Het dertigste SIVO-festival wordt vandaag (zondag) voortgezet. Dan is er opnieuw een dansronde, een matinee in de galatent en verschillende workshops. Vanaf 16.00 uur wordt de sluitingsceremonie gehouden, met onder meer een defilé van dansers en muzikanten over het hele festivalterrein. Dit onderdeel is gratis te bezoeken.
 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker