SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

 

 

Algemeen
Kleurrijke nieuwe SIVOring
07-12-2014 00:00:00

In 36 pagina's wordt er vooral teruggeblikt op het 30e SIVO-festival. Met heel veel kleurrijke foto's en verschillende interviews met deelnemers uit binnen- en buitenland. Ook lezen we de ervaringen van een verse Oringer die haar eerste festival beleeft. De Armeense groep werd dit jaar op een wel zeer speciale plek ondergebracht en dat had nogal wat gevolgen.

 

                         (  De Armeense groep in Odoorn.)

 

De Rus Nikita Solóvev maakte onderdeel uit van één van de meest besproken groepen vooraf: het State Folk Choir 'Slavyanskiye Napevy' uit Moskou. Na afloop verraste de zanger en gitarist iedereen met een muzikaal eerbetoon aan SIVO en al haar medewerkers en gastgezinnen. Het filmpje is inmiddels een hit op youtube. In de nieuwe SIVOring lezen we wat voor hem de belangrijkste drijfveer was om het lied te maken.

 

  

    (Nikita Solóvev thuis in Moskou             In Ljubljana poseert Nika Rožanc) 

 

Nika Rožanc kwam als lid van de folkloristische studentengroep 'France Marolt' uit de Sloveense hoofdstad Ljubljana naar Odoorn. Voor de 21-jarige student communicatiewetenschappen, die voor de eerste keer mee op tournee mocht, werd het een ervaring om nooit meer te vergeten. In haar interview lezen we o.a. hoe er in een land als Slovenië naar folklore wordt gekeken en hoe er zelfs op de universiteit van alles aan wordt gedaan om deze tradities te koesteren. Haar groep timmert o.a. met deze opvallende promotie-video, overigens met Nika Rožanc zelf in één van de hoofdrollen, aan de weg.

 

 

Talrijk zijn ook de verhalen en de foto's die achter de schermen van het SIVO-festival werden gemaakt. Gastmoeder Riet van der Steen blijkt na dertig jaar aan een gezonde verslaving te leiden. Verder o.a. in de december-editie van de SIVOring: de winnaars van de fotowedstrijd, SIVO in de buitenlandse media, de opkomst van de z.g. 'selfies', de kunstwedstrijd '30 jaar SIVO' en natuurlijk een voorwoord van voorzitter René Wiggers.

 

De SIVOring van december wordt huis-aan-huis verspreid in Odoorn en onder alle medewerkers en sponsors van het SIVO-festival. Het nieuwste magazine is hier ook on-line te bekijken!

                                  

 

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker