SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Speciaal programma op plein Odoorn
10-07-2014 00:00:00

Speciaal voor de inwoners en toeristen in Odoorn en omgeving wordt op de dinsdagavond voorafgaand aan de opening van het 30e SIVO-festival een bijzonder programma gepresenteerd. Op het vorig jaar 'open gedanste' plein in het hart van Odoorn wordt in het kader van het 30-jarig bestaan alvast een soort van SIVO-prelude aangeboden. Deze activiteiten zijn gratis voor het publiek toegankelijk.

 

                ( De opening van het plein tijdens het SIVO-festival van vorig jaar.)


Vanaf 16.00 uur wordt er op dinsdag 29 juli een gevarieerd programma geboden, dat begint op het plein en eindigt in het horecapaviljoen op het SIVO-festivalterrein.
Nadat voorzitter René Wiggers dit speciale evenement heeft geopend, wordt opgetreden door het‘Ensemble National University of Culture and Arts’ uit Kiev in de Oekraïne.

Deze groep geldt als één van de hoogst aangeschreven folkloristische dansgroepen ter wereld. Zij zullen een aantal dansen naar voren brengen, zoals die ook op het festival zelf te zien zullen zijn.
Daarna komt de streetdancegroep van Marloes Kamphuis voor het voetlicht.

 


Tot slot wordt op het plein, waar op een groot scherm ook historische beelden uit het SIVO-archief worden getoond, de winnaar bekend gemaakt van de kunstwedstrijd. Aan acht verschillende Kunstenaars is gevraagd een werk te maken met als thema 30 jaar SIVO.
 

 

Nadat folk- en countryzangers Froukje Johannes een optreden heeft verzorgd, wordt het “interactieve SIVO-pad naar het festivalterrein afgelegd, om daar te genieten van 'SIVO Got Talent'. Gastgezinnen worden door de SIVO-organisatie uitgenodigd hun talenten te laten zien. Vanuit dorpen waar jaarlijks buitenlandse gasten worden ondergebracht, kunnen “talenten” meedoen aan de talentenjacht. Er zijn deelnemers uit zeven verschillende dorpen. Ook deze activiteit is gratis te bezoeken.

 

                  

 

 

        Het volledige programma:

 

16.00 uur  Expositie '30 jaar SIVO' geopend
                  plaats: Hervormde kerk, Odoorn

16.00 uur  Groots SIVO-feestprogramma op dorpsplein Odoorn met om:

16.15 uur  Toespraak SIVO-voorzitter René Wiggers

16.30 uur  Optreden 'Folk Dance Ensemble “KYIV” of National University of Culture and Arts', Oekraïne

17.15 uur  Prijsuitreiking SIVO-kunstwedstrijd

17.30 uur  Optreden zangeres Froukje Johannes

18.00 uur  Wandeling over SIVO-pad van plein naar festivalterrein, met onderweg: De wensboom - SIVO-beeld - kinderattracties - Eénmansorkest 'Rudolf Kuco' en Dweilorkest 'Dinges'.

19.00 uur  'SIVO Got Talent' in Horecapaviljoen Galatent verschillende optredens door talenten uit de gastdorpen van het SIVO-festival. Gastoptredens: Jeugd Streetdance Groep 'Marloes Kamphuis' en zangeres Froukje Johannes.

23.00 uur  Einde jubileumfeest

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker