SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Traditionele ambachten in de spots
01-05-2016 00:00:00

Bijzonder op het SIVO-festival zijn ook dit jaar de traditionele ambachten. In 2014 waren er tijdens het SIVO-festival al de eerste oude ambachten op het festivaltetrein te zien. Oude beroepen, die je tegenwoordig nauwelijks meer tegenkomt, krijgen in Odoorn volop aandacht. Ambachtslieden verzorgen demonstraties en geven workshops. Een deel van deze beroepen wordt inmiddels met uitsterven bedreigd.

 

                                                            Tingieten

 

Voor dit bijzondere project wordt samengewerkt met het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland, kortweg KIEN. Immaterieel erfgoed, iedereen heeft er dagelijks mee te maken want tradities en immaterieel erfgoed hebben alles met elkaar te maken. Het gaat om cultuur die je van generatie op generatie doorgeeft. Meestal gebeurt dat onbewust, maar soms zetten mensen zich er daadwerkelijk voor in om hun traditie levend te houden en door te geven.

                       Smeden                                                                 Strovlechten

 

                    Kralen breien                                                            Touwslaan

 

Op zaterdag 6 en zondag 7 augustus zullen verschillende vertegenwoordigers van 'bedreigde' beroepen zich op het festivalterrein presenteren. De lijst van bevestigde ambachten is indrukwekkend: wecken, touwslaan, Staphorster stipwerk, klompen maken, ijzer smeden, tingieten, kralen breien en strovlechten. Op een centrale plek op het terrein zijn de ambachtslieden in actie te zien en ook kan het publiek tijdens workshops zelf actief meedoen.

 

                                                    Wecken in vroeger tijden

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker