SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

 

 

Algemeen
Veel steunbetuigingen maar weinig nieuwe ideeën
13-10-2016 00:00:00

Er is nog steeds weinig zicht op een vervolg van het Wereld Dans en muziekfestival SIVO in Odoorn.

 

Woensdagavond hebben enkele bestuursleden van het festival om tafel gezeten met de leden van de ondernemersvereniging in Odoorn, maar concrete besluiten zijn daar niet uit voortgekomen.

 

         (                              Dansen in de grote tent in 1985)

 

Volgens SIVO-voorzitter René Wiggers blijft de situatie over het voortbestaan onzeker. “Er zijn verschillende opties genoemd, zoals het festival naar een andere periode van het jaar verplaatsen, bijvoorbeeld mei of in het najaar. En ook het samengaan met andere organisaties, zoals de wandelvierdaagse in Odoorn, is geopperd. Echter, iets concreets, waardoor het zicht is op een gezonde voortzetting van het festival is er momenteel nog niet”, aldus Wiggers.

 

Veelbelovende nieuwe ideeën of andere initiatieven zijn er volgens de voorzitter bij het bestuur niet binnengekomen. Ook melden zich nauwelijks mensen aan die in de toekomst de kar van het SIVO-festival willen gaan trekken.

 

“Ik denk dat wij in onze bestuursvergadering van 24 oktober nog eenmaal de vraag moeten stellen of er doorgegaan moet worden en wie er met de organisatie door willen gaan. We hopen dat zich voor die datum vrijwilligers melden, anders moeten we besluiten dat het na 32 jaar voorbij is met het SIVO-festival in Odoorn”, zo laat Wiggers weten.

 

                                                 (Definitief afscheid in 2016)

 

Naar aanleiding van eerdere berichten over de situatie van het festival, zijn er vooral reacties binnengekomen vanuit andere streken van het land. Veelal werd het bestuur een hart onder de riem gestoken en succes gewenst. Bijzonder is dat het bericht op Facebook over het mogelijke stoppen van het festival bijna 14.000 maal bekeken is, een absoluut record voor SIVO op Facebook.

 

Het bestuur van het Wereld Dans en muziekfestival SIVO hoopt dat de komende dagen nog een aantal goed bruikbare ideeën aangedragen worden. Op 24 oktober zal, zoals het nu lijkt,  er een definitief besluit vallen.

 

                                             (Een krantenbericht uit 1986)

 

Belangstellenden en meedenkers worden opgeroepen zich te melden bij voorzitter René Wiggers via info@sivofestival.nl of telefonisch, ’s avonds na zes uur, op 06 – 537 388 51. Als er op 24 oktober onvoldoende basis is voor een nieuwe editie van het SIVO-festival, komt er een einde aan een tweeëndertig jarige geschiedenis.

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker