SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Voorzitter Draaiboek commissie neemt afscheid
04-06-2014 00:00:00

    Sinds 1 januari is Barko Warringa de nieuwe voorzitter van de 'Draaiboek Commissie'. Hij volgt daarmee oudgediende Dick de Raad op die er vanaf 2006 verantwoordelijk voor was, dat alle programmaonderdelen tijdens het festival op de juiste tijd konden beginnen. Tijdens het jaarlijkse bestuursuitje werd afscheid van hem genomen.

 

De SIVO-redactie sprak met Dick in de aanloop naar alweer zijn vijftiende SIVO-festival. Want als 'gewone' vrijwilliger blijft hij zich voor de organisatie inzetten. 

 

Dick: "Omdat ik ieder jaar tijdens SIVO mijn verjaardag vier, wordt het altijd een feest. Het moet tijdens het festival van 2006 geweest zijn, dat ik op zaterdagavond na de avondvoorstelling nog even in de Boshof wat ging drinken. Jan Scholte (destijds HTV) bood me een biertje aan, maar ik kon deze niet aannemen, omdat ik nog naar huis in Stadskanaal moest rijden. Scholte zei dat ik wel bij hun kon slapen en dus werd het nog heel gezellig. De volgende ochtend deed ik mijn ogen open in de logeerkamer van de familie Scholte met mijn contactlenzen in twee borrelglaasjes!"

 

                   ( Dick de Raad, in rood shirt, wijst de deelnemers de juiste weg.)

 

Hoogtepunten voor Dick waren er vele, maar wat vooral veel indruk op hem maakte, is de typische SIVO-sfeer. " De saamhorigheid die je voelt is bijzonder. In de aanloop naar het festival is er organisatorisch altijd nog van alles aan de hand, maar tijdens de week staat de hele organisatie als een huis. En ook al gaat er wel eens wat mis, ik geniet van de blije gezichten van alle bezoekers. Dan mag je best trots zijn om in zo’n vrijwilligersclub mee te mogen draaien," aldus Dick de Raad.

 

Dieptepuntje was toch wel de enorme regenbui in 2006 na het Bal der Naties. "De patatbakjes dreven over het terrein, er stond letterlijk dertig centimeter water bij podium vier. Er is toen een 'slecht terrein programma' ingesteld. Alle optredens werden verplaatst naar de drie podia die aan de verharde weg stonden. Zo kon het drijfnatte terrein herstellen. Een goede beslissing, want twee dagen later was alles netjes opgedroogd en lag het terrein er weer prima bij. Dat zo'n ingreep achter de schermen nogal wat organisatorische gevolgen heeft krijgt het publiek gelukkig niet echt mee."

 

                        ( De Draaiboek commissie o.l.v. Dick in actie.)

 

Na acht jaar voorzitterschap vond Dick het tijd worden om plaats te maken voor nieuwe mensen met nieuwe ideeën. "Ik wilde niet als een soort remmende factor als oudgediende nieuwe ontwikkelingentegenhouden. Bestuurlijke doorstroming is voor iedere organisatie van levensbelang." Met Barko Warringa krijgt de 'Draaiboek Commissie' een ervaren voorzitter. De Oringer maakt al vanaf 2007 deel uit van deze commissie en weet dus precies wat er bij het SIVO-festival allemaal komt kijken.

 

                           ( Barko Warringa op de nu nog rustige Hondsrug.)

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker