SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Zonnig SIVO trekt duizenden belangstellenden
02-08-2014 00:00:00

Onder uitstekende weersomstandigheden en met erg veel publiek op de been, is het SIVO Dans en muziekfestival op de helft van het vijfdaagse evenement aangekomen. Ook vandaag (vrijdag) staan de vele dansgroepen weer volop in de schijnwerpers.


Het is duidelijk dat vooral de groepen uit Argentinië, Slovenië en Armenië veel succes boeken bij de duizenden bezoekers die deze dertigste editie van het festival inmiddels hebben bezocht. Met nog twee dagen te gaan is de organisatie erg tevreden over de belangstelling voor het festival.

 

 

Zaterdagmiddag gaat de voorlaatste dag in. Al vanaf zaterdagochtend 11.00 is er activiteit, want op de Valtherweg in Odoorn is de MultiCultimarkt te bezoeken, een markt waar producten te vinden zijn uit alle werelddelen. Producten die sterk gerelateerd zijn aan de cultuur van landen en streken vanwaar groepen die het SIVO-festival dit jaar bezoeken, vandaan komen. Belangstellenden kunnen deelnemen aan workshops, waaronder vilten en het maken van een stenen hanger. Maar je kan je natuurlijk zo af en toe ook gewoon onderdompelen in zwoele klanken uit exotische streken.

 


Zaterdag en zondag is er ruim aandacht voor het immaterieel erfgoed van Nederland. Een aantal ambachtslieden geeft zaterdag 2 en zondag 3 augustus demonstraties en workshops. Het gaat om ambachtslieden die hun traditie op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland plaatsten. Zaterdag zijn er demonstraties en workshops papierknipkunst, strovlechten en Staphorster stipwerk. Op zondag staan papierknipkunst, Staphorster stipwerk en Hindelooper schilderwerk extra in de belangstelling.

 


Ook is er zaterdag en zondag ruimschoots aandacht voor muziek. Diverse artiesten treden op tijdens het SIVO-festival. Daarbij gaat het vooral om regionale artiesten, maar ook zangeres Isabella Wijsman treedt op. Ze timmerde aan de weg met rollen in ‘The Lion King School’ van Joop van den Ende Theaterproducties en het AVRO-programma “Op Zoek Naar Evita”. Isabella Wijsman, geboren in Colombia, groeide op in Odoorn en daarom is het optreden tijdens het SIVO-festival voor haar toch een beetje thuiskomen.

Zaterdag zijn er natuurlijk ook weer talloze dansrondes, die al beginnen om 14.00 uur en doorgaan tot middernacht.

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker