SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Zuid-Amerikaanse supergroep vastgelegd
18-01-2016 00:00:00

Op het voetbalveld zorgen de botsingen tussen de buurlanden en gezworen aartsvijanden Brazilië en Argentinië altijd voor veel spektakel. Op de dansvloer schijnt die onderlinge strijd er niet te zijn maar is het spektakel zeker niet minder. Maar hoe een Braziliaanse tango of een Argentijnse samba er in de wereld van de internationale folklore precies uitziet?! Tijdens het 32e SIVO-festival in augustus kan je met eigen ogen aanschouwen hoe twee grote internationale dansculturen samensmelten.

 


Companhia ‘La Marrupeña Brasil’ is een hoog aangeschreven folkloristische dansgroep uit Santa Isabel uit de provincie Santa Fe in Argentinië die zich gespecialiseerd heeft in Argentijnse en Braziliaanse dansen. Het gezelschap werd in 2008 opgericht door, de in Brazilië wonende Argentijnse professor, Juan Ignacio Sunde. Hij was in zijn geboorteland verbonden aan de "Escuela de Arte Folklórico La Marrupeña" in Santa Isabel.

 


Deze school kent een geschiedenis van meer 40 jaar en geldt als een instituut voor het verspreiden van de Argentijnse dans in al zijn vormen. Dankzij de Braziliaanse ‘dependance’ maakte b.v. ook de regio Porto Alegre kennis met traditionele Argentijnse volksdansen; de Malambo, de feestdansen uit het noorden, de sensuele Tango uit de regio Cordoba en de z.g. Pampeana-dans van de gaucho’s afkomstig van de zuidelijke pampa’s.

 


In Zuid-Amerika heeft Companhia ‘La Marrupeña Brasil’ inmiddels een echte cultstatus en treedt regelmatig op in heel Zuid-Amerika. Ze waren de grote attractie tijdens de ‘Creole week’ in Montevideo Uruguay. Voetbal en dansen kwamen bij elkaar tijdens hun optreden in 2014 bij de opening van het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal in gastland Brazilië. Voetballend liep het wat minder met het team van de ‘goddelijke kanaries’ maar dansend maakte het gezelschap uit wijndorp Santa Isabel, niet alleen bij de Argentijnse voetbalfans, veel indruk.

 

 
Nog niet eerder in de geschiedenis van het SIVO-festival bezocht een folkloregroep, afkomstig eigenlijk uit twee landen tegelijk, Odoorn. Het is ook nog de vraag onder welke vlag, dan wel vlaggen, ze gaan optreden. Voorlopig gaan we maar van de Argentijnse uit. Ook voor de groep zelf is het optreden in Nederland een Europese primeur. De organisatie van SIVO is er dan ook trots op dat dit unieke gezelschap juist voor het SIVO-festival in Odoorn gekozen heeft om ook ons continent met het beste van twee danswerelden kennis te laten maken! 

 

 

Inmiddels is de komst van deelnemende groepen uit o.a. Bangladesh, Colombia, Cyprus, Indonesië, Polen en Zuid-Afrika bevestigd. Binnenkort hoopt de organsiatie ook meer nieuws te kunnen brengen over het programma in de nieuwe SIVO-tent. Naast de betaalde voorstellingen in deze tent en natuurlijk de gala-show is de rest van het evenement gratis toegankelijk. Het 32e Wereld Dans- en Muziekfestival SIVO vindt plaats van woensdag 3 t/m zondag 7 augustus 2016.

 


 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker