India Rhythm Performing Arts

‘Rhythm Performing Arts’ is een organisatie die in 1997 is opgericht in Ahmedabad om een nieuw platform te bieden aan de talentvolle jonge generatie op het gebied van muziek, dans & drama, beeldende kunst, dichtkunst, zang en theater.

Zij bestaat uit jonge mensen die interesse hebben in de traditionele volkscultuur van het land. De groep heeft erkenning verworven van de nationale overheid en mag zich daarom ook op vele nationale en internationale evenementen als vertegenwoordiger van India presenteren.
Het ensemble heeft in zijn uitgebreide programma verschillende historische dansen uit diverse streken en staten van het immense land.

De groep wil graag de rijke Indiase historie bewaren en die aan de wereldbevolking laten zien. Daartoe probeert men zoveel mogelijk de folkloristische festivals te interesseren voor hun cultuur.


Patel Raju ‘bespeelt’ het servies

De artistieke prestaties behoren tot de beste van het land op het gebied van amateurgroepen en in de loop van haar bestaan zijn inmiddels vele prachtige prijzen gewonnen. De directeur, de heer Patel Raju, en een deel van de dansers hebben reeds vele internationale folkloristische festivals bezocht. Ook in 2010 en 2011 bezocht de groep het SIVO-festival.

Ahmedabad is de grootste stad van de staat Gujarat in India en ligt in het gelijknamige district Ahmedabad, aan de rivier de Sabarmati.