SIVO zoekt gastdames en -heren

Deze week start SIVO met de werving van gastdames en gastheren vanaf 18 jaar. Oftewel de SIVO-host 2.0 heeft een nieuwe taakomschrijving en een nieuwe naam gekregen. Begeleiden en informeren in alle vormen daar draait het om. Afwisselender en leuker dan ooit!

De hostenploeg van 2016

De ene dag ben je als gastvrouw of gastheer op pad als begeleider om een groep van Schiphol te halen, de volgende dag ga je met een andere groep in een ‘beleefpost’ van de Drentse Fiets4Daagse een optreden te verzorgen. Je krijgt dus met meerdere groepen en activiteiten te maken. Ook ben je ons visitekaartje in het infocentrum en SIVO-kantoor gevestigd in de oudste boerderij van Orvelte.

Het festival is in het weekend van 19, 20 en 21 juli. Groepen kunnen arriveren vanaf maandag 15 juli en vanaf woensdag 17 juli worden ze ingezet tijdens de Drentse Fiets4Daagse. Ook gaan ze een deel van de route meefietsen en al ‘vloggent’ verslag doen en meewerken aan culturele uitwisselingen in een aantal Drentse plaatsen zoals Bovensmilde en Oranje.

Elke dag komt het aan op improvisatie, flexibiliteit en vooral een gastvrije uitstraling. Denk je dat het nieuwe SIVO ook bij jou past dan horen we graag van je. Of het nu om een paar dagdelen of de hele week gaat, alle hulp is van groot belang. Laat z.s.m. iets van je horen en onze vrijwilligerscoördinator neemt daarna contact met je op. Reageren kan via mail: crew@sivofestival.nl

SIVO achter de schermen

Burgemeester opent zingend het Culturele Jaar

Zingende burgemeester Mieke Damsma

Burgemeester Mieke Damsma zorgde voor een verrassende openingsact bij het begin van het jaar waarin Midden-Drenthe culturele gemeente van Drenthe is. Ze beklom onverschrokken het podium en zong voor het publiek twee jazzy nummers.

SIVO-bestuurslid Regien Broekman geeft tekst en uitleg aan de bezoekers.

De culturele proeverij op het Elpineterrein bij Elp trok zondag onder stralende omstandigheden, enkele honderden bezoekers. Het SIVO-festival was met een eigen info-stand aanwezig. Ook werd er een podiumpresentatie van het nieuwe SIVO gegeven. Dat leverde niet alleen veel reacties op maar ook nog verschillende nieuwe gastgezinnen en vrijwilligers.

De stand van SIVO trok veel bekijks.

Op het terrein presenteerden zich tal van organisaties, zoals de stichting TT Hooghalen, Lady Macbeth en Oer Orvelte. Midden-Drenthe is tot en met het najaar van 2020 culturele gemeente van Drenthe. Meer info over de komende activiteiten zijn te vinden op www.cultureelmiddendrenthe.nl

SIVO presentatie tijdens Culturele proeverij Elp

A.s. zondag 7 april openen burgemeester Mieke Damsma en wethouder Dennis Bouwman van de gemeente Midden-Drenthe het culturele jaar. Zij doen dat om 14.00 uur bij Elpine in Elp.

Naast de feestelijke opening presenteren tussen 13.00 en 16.30 uur verschillende organisaties hun plannen voor Culturele Gemeente van de provincie Drenthe. Ook het SIVO-festival laat u alvast proeven van het nieuwe festival in Orvelte en de speciale fietsactiviteiten in het kader van ‘op Fietse deur Midden-Drenthe’.

SIVO is met een informatiestand aanwezig en er is een videopresentatie van het festival in Orvelte te zien. Maak kennis met SIVO en het culturele jaar en kom gezellig langs in Elp!

Locatie: Elpine, Westerbroeken 1, Elp. De toegang is gratis!

De voorbereidingen voor de presentatie zijn in volle gang

Provincie Drenthe steunt plannen SIVO

Gedeputeerde Staten hebben dinsdag besloten een incidentele subsidie toe te kennen aan het SIVO-festival ‘Op fietse deur Midden-Drenthe’.

In de aanloop naar het 33e SIVO-festival in Orvelte gaan de buitenlandse folklore groepen niet alleen optreden tijdens de Fiets4daagse bij z.g. 'beleefposten' maar ook nog eens meefietsen! De verdere plannen worden binnenkort bekendgemaakt.

De provincie Drenthe ziet het project 'SIVO op fietse deur Midden-Drenthe’ als versterking van het toeristisch aanbod in Drenthe. Ze is positief over de integrale benadering van de SIVO-plannen, die blijkt uit de verbinding van fietsactiviteiten en (dans)cultuur, zelfs tot ver over de landsgrenzen heen.

Hiermee wordt het fietsen in Drenthe volgens de provincie op een unieke wijze verbonden aan culturele activiteiten en wordt onze fietsprovincie op een bijzondere manier onder de aandacht gebracht.

SIVO zoekt gastgezinnen

Familie Weitkamp uit Noord-Sleen met hun SIVO-gasten uit Kroatië.

Voor verschillende werkzaamheden voor en tijdens het SIVO-festival zijn we op zoek naar vrijwilligers maar vooral naar gastgezinnen.

Wie wil er van dinsdag 16 t/m zondag 21 juli 2019 minimaal twee buitenlandse gasten in zijn gezin opnemen? Voor aanmelding en/of voor meer informatie over de mogelijkheden om als gastgezin of vrijwilliger voor SIVO aan de slag te gaan kan je mailen met: info@sivofestival.nl

Informatieavond gastgezinnen

Volle bak tijdens eerste infoavond gastgezinnen Westerbork.

Gisteravond verzorgde het SIVO-festival een eerste succesvolle presentatie voor gastgezinnen in een zeer goed gevulde zaal bij Brasserie Diggels in Westerbork.

Zoals het nu lijkt beschikt de organisatie in Westerbork e.o. over bijna dertig gastadressen. Dat zou kunnen betekenen dat er maar liefst twee SIVO-groepen kunnen worden ondergebracht.

De aanwezigen kregen uitleg over het programma, het reilen en zeilen binnen een gastgezin, welke buitenlandse groepen inmiddels zijn vastgelegd en de stand van zaken m.b.t. financiën en het werven van vrijwilligers.

Ook werd de film "Haal de wereld in huis" getoond. Een vrolijk inkijkje in het leven van een gastgezin voor- en achter de SIVO-schermen. De verwachting is dat er binnenkort ook in andere dorpen informatiebijeenkomsten worden georganiseerd.

Aanmelden als gastgezin voor Westerbork e.o. kan nog steeds via: info@sivofestival.nl

Vrouwen van Nu werven voor SIVO

SIVO krijgt hulp van de grootste vrouwenorganisatie van Nederland. In Sleen, Noord-Sleen en Kibbelveen maar ook in Beilen e.o. onderzoeken de plaatselijke afdelingen van Vrouwen van Nu of het mogelijk is om een buitenlandse SIVO-groep onder te brengen.

In Westerbork wordt op dinsdag 19 maart a.s. om 19.30 uur bij Brasserie Diggels aan de hoofdstraat 8 een informatieavond gehouden voor gastgezinnen en geïnteresseerden uit de plaatsen Westerbork, Orvelte, Witteveen, Eursinge, Mantinge en Zwiggelte. SIVO hoopt in deze regio minimaal twee groepen te huisvesten.

In de Smilde’s wordt vanuit de Molukse gemeenschap naar gastgezinnen gezocht en in Odoorn/Valthe/Klijndijk kan inmiddels ook een buitenlandse groep worden ondergebracht.

Voor aanmelding en aanvullende informatie kunt u mailen met: info@sivofestival.nl