‘Hai La Joc’ Nederland

Al 40 jaar is Internationale Dansgroep Hai la Joc een gezichtsbepalende groep voor internationale dans in de regio Groningen.

Hai la Joc is in 1979 opgericht door een aantal enthousiaste dansers en danseressen van de recreatieve volksdansvereniging Teu. De groep ontleent haar naam ‘Hai la Joc’ (Roemeens voor ’Kom met ons dansen’) aan de titel van een langspeelplaat met Roemeense volksdansen. Door verschillende samenstellingen van de groep is het programma van Hai la Joc altijd afwisselend geweest.

Hai la Joc heeft een uitgebreid internationaal repertoire: van Nederlands tot Bulgaars, van Turks tot Mexicaans en van Argentijns tot Bollywood! De groep verzorgt gemiddeld één keer per maand optredens, meestal in en rondom de stad Groningen, voor een gevarieerd publiek. Daarnaast heeft Hai la Joc zich meerdere malen over de grens laten zien op internationale festivals.

Regelmatig worden er ook nieuwe internationale choreografieën toegevoegd aan het repertoire, waardoor Hai La Joc afwisselend en uitdagend blijft! Het optreden tijdens het SIVO 2023 zal vooral bestaan uit buitenlandse dansen.