Jay Sand laat kinderen dansen en zingen op wereldmuziek

Dat het SIVO-festival meer en meer een evenement voor het hele gezin wordt blijkt ook uit de komst van de Amerikaanse muzikant en leraar Jay Sand. Op You Tube is hij zeker in eigen land een enorme hit als het gaat om het geven van inspirerende lessen aan jonge kinderen in het zingen en dansen op wereldmuziek.

De inwoner van Philadelphia trekt regelmatig door de Verenigde Staten om in bibliotheken en tijdens schoolkampen op te treden.  Zijn interactieve aanpak slaat vooral aan bij kinderen van twee tot een jaar of negen. Maar ook oudere kinderen en ouders raken geïnspireerd door zijn enthousiaste aanpak.

Tijdens zijn optreden daagt hij zijn publiek uit om mee te zingen en te dansen in alle talen van de wereld. “Je hoeft een taal niet te spreken om hem te begrijpen”, is één van zijn gevleugelde uitspraken. Jay leert zijn publiek dansen uit verschillende wereldculturen en vertelt terloops over deze culturen en de specifieke tradities.

Tijdens het SIVO-festival gaat hij vooral op zoek naar het verhaal achter de dansen en muziek van de deelnemende groepen. Dat betekent dat in Orvelte minimaal tien landen op zijn muzikale wereldreis zullen worden aangedaan. SIVO vindt het belangrijk dat juist jonge kinderen worden gestimuleerd om de wereld te ontmoeten door te genieten van internationale melodieën, ritmes en beweging.

Met zijn programma ‘All around this world’ toert Sand deze zomer door Europa. Onderweg van Amsterdam naar Hamburg doet hij ook SIVO aan. Tijdens zijn optredens wordt hij begeleid door zijn vrouw en drie dochters. De Amerikaan komt alle festivaldagen in actie.

Jay Sand met zijn drie dochters

Kijk hier naar zijn You Tube kanaal: https://www.youtube.com/allaroundthisworld