Mexico Andanza Ballet Folklórico

Ballet Folklórico Andanza werd in 2012 in het Mexicaanse Monterrey opgericht speciaal om jongeren meer te betrekken bij hun eigen culturele geschiedenis. De grootste talenten van de regio hebben zich gespecialiseerd in de Mexicaanse folkloristische dans en muziek.

Het ‘Nationale Instituut voor de Schone Kunsten’ maar ook overheidsinstellingen die zich bezig houden met het in stand houden en verspreiden van de Mexicaanse folklore ondersteunen de groep op verschillende manieren. Ook wordt er van overheidswege onderzoek gedaan naar de geschiedenis en ook de toekomst van de folkloristische dans in Mexico.

Andanze Ballet Folkorico deed in eigen land aan alle grote festivals mee. Europa is nog onbekend terrein maar gelukkig hadden ze wel van SIVO gehoord. De groep ‘woont’ tijdens het festival in Witteveen en reist na zondag door naar het Italiaanse Rome.

De groep van 21 dansers en muzikanten brengt de typische zonnige Mexicaanse sfeer met gitaar en sombrero als bekendste handelsmerk. De schitterende jurken van de danseressen zullen tijdens SIVO waarschijnlijk weer veel aandacht trekken.