Nederland Haj La Joc

Nederland – Haj La Joc

Dansgroep Hai La Joc uit Groningen heeft een uitgebreid internationaal repertoire aan choreografieën; van Nederlands tot Bulgaars, van Turks tot Mexicaans. In Orvelte kan het publiek vooral kennis maken met het nationale repertoire.

Ze dansen in bijbehorende kostuums, afkomstig uit de streek zelf of zelf naar origineel voorbeeld nieuw gemaakt. Regelmatig worden er ook nieuwe internationale choreografieën toegevoegd aan het repertoire, waardoor Hai La Joc afwisselend en uitdagend blijft!

De groep is in 1979 opgericht door een aantal enthousiaste dansers en danseressen van de recreatieve volksdansvereniging ‘Teu’ en ontleent haar naam ‘Hai La Joc’ (Roemeens voor ’Kom met ons dansen’) aan de titel van een LP met Roemeense volksdansen.

Door verschillende samenstellingen van de groep door de jaren heen is het programma van Hai La Joc altijd afwisselend geweest. Ze streven naar gevarieerde en spetterende voorstellingen. De groep verzorgt gemiddeld één keer per maand optredens in en rondom de stad Groningen. Daarnaast hebben ze meerdere malen in het buitenland optredens gegeven.

Zo zal Hai La Joc  van 21 – 26 augustus 2019 ons land vertegenwoordigen tijdens het internationale festival in het Poolse Poznan. Het optreden tijdens het SIVO-festival op zaterdag 20 juli a.s. zien ze dan ook een beetje als grote generale voor Poznan.