Nederland Ziplamak

Ziplamak is een dansgroep bestaande uit jonge mensen die enthousiast zijn om folkloristische dansen uit diverse culturen te leren en presenteren. De groep is onderdeel van de vereniging Internationale Dans Eindhoven.

De groep repeteert 1x per maand op zaterdag en geeft naast optredens ook verschillende workshops. De repetities worden gehouden in Eindhoven en in Utrecht. Jongeren met een beetje danservaring,  in de leeftijd 15-30 jaar, kunnen lid worden. Bij Ziplamak maak je kennis met folkloristische dans uit de hele wereld.

Dominike Karantzounis is de docent van de groep. Hij danst al zijn hele leven en als je hem ziet dansen, dans je vanzelf mee! Dansen van de Balkan, Israel , Rusland, Turkije, Italie, Ierland, Griekenland en natuurlijk Nederland staan op het programma. Onder het motto “het is heel gezellig om mee te dansen en ook nog eens goed voor je conditie!” bestaat de groep inmiddels uit zo’n achttien personen. Ze treden op met een eigen live orkest.


Karantzounis in actie

Danser, dansdocent & choreograaf Karantzounis kwam al op zeer jonge leeftijd in aanraking met de wereld van de folklore dans toen hij begon met dansen bij kinderdansgroep Mali Igrači uit Amsterdam. In 2001 studeerde Dominike af aan de Academie voor Folklore Dans en Choreografie in Boekarest Roemenië (ACADEMIA DE DANSURI FOLCLORICE).

Naast in Roemenië Roemeense folklore dans te hebben gestudeerd heeft hij de afgelopen 20 jaar zich verder gespecialiseerd in een aantal andere traditionele dansstijlen waaronder Ierse en Amerikaanse folklore dans. Ondertussen gaf hij zowel specialisatie als internationale folklore danslessen en maakte hij voor verschillende groepen choreografieën. Hij is verder repetitor en danser van, het ook bij het SIVO-publiek bekende, ‘Internationaal Dansensemble Paloina’ uit Amsterdam.

Ziplamak zal tijdens het 33e SIVO-festival dagelijks in actie komen. Met dansen uit de hele wereld en workshops zorgen ze voor een afwisselend programma. De groep maakt er een compleet kampeerweekend Drenthe van. SIVO valt eigenlijk na hun dansseizoen maar in dit geval maken ze graag een uitzondering. Ook om zelf weer met allerlei buitenlandse folklore kennis te maken maar vooral om het SIVO-gevoel te ervaren.