Burgemeester steekt SIVO hart onder de riem

SIVO-voorzitter Sjoerd Looijenga werd afgelopen week gebeld door burgemeester Jan Seton van de gemeente Borger-Odoorn.

Seton gaf in dat telefoontje aan het bijzonder sneu te vinden dat de nieuwe start van SIVO in Borger noodgedwongen moest worden uitgesteld. Om onze organisatie een hart onder de riem te steken sprak hij zijn waardering uit voor al het werk dat al op zo’n enthousiaste manier door diverse partijen was verzet. Hij begreep de teleurstelling van het niet doorgaan van het festival maar vroeg gelijk om na te denken over de toekomst.

De voorlopige data voor 2021, vrijdag 30 juli t/m zondag 1 augustus 2021, heeft hij alvast in zijn agenda kunnen noteren. Alle voorbereidingen dit jaar zijn ook zeker niet voor niets geweest. Er is in Borger e.o. echt wel iets ontstaan als het gaat om de komst van het SIVO-festival naar het hunebeddorp.

De gevolgen van het Coronavirus zullen nog geruime tijd merkbaar blijven. Maar het is niet anders. Gezondheid is ons grootste goed. De organisatie van het SIVO-festival wordt op verschillende manieren door het virus getroffen. Enerzijds kunnen buitenlandse folklore groepen op dit moment geen reis naar ons land ondernemen, anderzijds vormt samen dansen op 1,5 meter ook een enorme uitdaging.

SIVO hoopt dat de dansers en muzikanten gezond zijn en blijven zodat ze ergens dit najaar de draad weer op kunnen pakken. SIVO-voorzitter Looijenga kon de burgemeester in ieder geval laten weten dat alle geplande buitenlandse deelnemers inmiddels hebben aangegeven volgend jaar graag naar Borger te willen komen. SIVO hoopt dat de dansers en muzikanten gezond zijn en blijven zodat ze ergens dit najaar de draad weer op kunnen pakken. Volgend jaar zijn ze allemaal weer welkom.

Vanuit de gastgezinnen en de eigen SIVO-vrijwilligers was er ook alleen maar sprake van begrip en is het enthousiasme groot om er in 2021 een onvergetelijk festival van te maken. Ook in Borger blijft het enthousiasme, om er vanuit middenstand en toeristische bedrijven samen iets moois van te maken, onveranderd groot. Het telefoontje van burgemeester Jan Seton wordt zeer op prijs gesteld en geeft SIVO nog maar eens de bevestiging van de juistheid van de keuze om naar de gemeente Borger-Odoorn terug te keren. Wordt vervolgd!