Kabinet zet streep door SIVO-festival

Alle evenementen tot 1 september zijn afgelast vanwege de coronacrisis. Daarmee gaat er een streep door ruim 1200 festivals. Het 34e SIVO-festival wordt daarom uitgesteld tot de zomer van 2021.

Volgens premier Rutte “ontkomen we er niet aan om dit offer te brengen. Ik hoop en reken erop dat mensen dat zullen begrijpen. We staan voor een duivels dilemma”, zei Rutte. Hij waarschuwde dat een te snelle versoepeling ertoe kan leiden dat het virus weer piekt. “Dan komt het in een tweede golf over ons heen. Dit vraagt van ons allen blijvend zelfbeheersing. Beter voorzichtigheid nu, dan spijt achteraf.”

“Deze coronacrisis is een van de grootste en meest ingrijpende periodes die ieder van ons ooit zal meemaken. Hoe groot en hoe ingrijpend zullen we alleen achteraf weten”, zei de premier. “Ik zou zielsgraag zeggen ‘er kan weer veel meer’, maar gezien de cijfers is dat ook eng (…) Vrijheid mag niet ten koste gaan van de gezondheid van de ander.”

De organisatie van het SIVO-festival hoopt nog deze week de nieuwe datum bekend te maken. Ook zal er met alle deelnemende groepen contact worden opgenomen over hun mogelijke beschikbaarheid voor 2021.