Ook Nieuw-Balinge wil gastdorp worden

Ook Nieuw-Balinge heeft aangegeven interesse te hebben om gastdorp voor het SIVO-festival 2019 te worden.

De komende weken wordt er in het op 10 km afstand van Orvelte gelegen dorp geïnventariseerd of er een groep buitenlandse gasten kan worden ondergebracht. Daarmee zou Nieuw-Balinge, na Westerbork, Bovensmilde en natuurlijk Orvelte zelf, het derde gastdorp in de gemeente Midden-Drenthe zijn.

Een gastgezin zorgt een kleine week voor een slaapplek, eten en drinken maar vooral voor een warm welkom in Drenthe. De ‘gastouders’ laten de buitenlandse dansers en muzikanten kennis maken met de Drentse gastvrijheid en cultuur. Hoe leuk en leerzaam kan het zijn om kennis te maken met een vertegenwoordiger van een buitenlandse cultuur. Een gast in huis die op zijn of haar beurt ook nog eens zeer geïnteresseerd is onze Nederlandse cultuur.

De buitenlandse gasten van SIVO zijn trots om hun land te mogen vertegenwoordigen door het tonen van hun eigen cultuur in muziek, dans en andere specifieke gebruiken. Een keer koken voor de gastvrije ‘ouders’ hoort daar zeker bij. Een SIVO-gast over de vloer is niet alleen goed voor de taalontwikkeling maar zorgt ook nog eens voor persoonlijke groei bij jong en oud en een breder wereldbeeld. Door het onbekende bekend te maken ontstaan wederzijdse vriendschappen en meer begrip en kennis van elkaars cultuur.

Gastdorp Nieuw Balinge

Wie van u wil er volgend jaar in Nieuw-Balinge een kleine week lang, van dinsdag 16 t/m zondag 21 juli 2019, een aantal gasten in zijn gezin opnemen. Per gezin worden minimaal twee personen als gast in huis genomen zodat de buitenlanders niet helemaal moederziel alleen in een voor hen vreemde omgeving terecht komen. Een gastgezin kan volop genieten van de gasten, ook tijdens de optredens.

Ieder gastgezin krijgt van de SIVO-organisatie vrije toegang tot het festival en een eigen gratis parkeerplek in Orvelte. De gastvrije gezinnen worden tijdens het evenement van informatie voorzien door SIVO-vrijwilligers. Ook is er altijd een tolk beschikbaar als het zelfs met google translate, of handen en voeten, even niet lukt.

Belangstellenden kunnen mailen met SIVO, ook voor aanvullende informatie: info@sivofestival.nl Binnenkort hopen we bij voldoende belangstelling, tijdens een informatieavond in De Heugte, onze plannen nader toe te lichten en ook te laten zien hoe leuk en onvergetelijk het leven van een SIVO-gastgezin kan zijn.