SIVO-festival verhuist naar Borger

De 34e editie van het Wereld Dans en Muziekfestival SIVO keert terug op vertrouwde bodem. Van vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus 2020 is het Esdal College in Borger de nieuwe locatie.

Ondanks de succesvolle herstart van SIVO het afgelopen jaar in Orvelte is de organisatie tot de conclusie gekomen dat de faciliteiten op deze plek niet toereikend zijn. Het ontbrak er aan voldoende kleed- en kantoorruimte en nadat duidelijk werd dat ook het dorp Orvelte niet meer voor het festival mocht worden afgesloten ontstond er ook een probleem met het festivalterrein zelf.

De Brink van Orvelte afgelopen jaar.

Een alternatieve locatie in Orvelte bleek ook voor andere partijen niet acceptabel en het plaatsen van tijdelijke kleed- en kantooraccommodaties zou veel te kostbaar worden. Met pijn in het hart is er daarom afscheid genomen van het ‘prachtige decor’ van Orvelte.

Na een korte intensieve, maar zeer succesvolle periode van overleg met de gemeente Borger-Odoorn en de directie van het Esdal College is er nu een nieuwe locatie gevonden.

Het nieuwe festivalterrein ligt midden in een groene oase.

Aan de hoofdstraat 56, in de ‘Hunebedhoofdstad’, is alles aanwezig om het SIVO-festival optimaal te kunnen faciliteren. Het groene sportcomplex moet het nieuwe festivalterrein worden. Prachtig gelegen in een parkachtige omgeving in het centrum van het dorp.

In de gebouwen van de school kan SIVO beschikken over prachtige kleedruimtes , een grote gemeenschappelijke ruimte en meer dan voldoende kantoorruimte t.b.v. de organisatie en opslag van materialen.

De grote multifunctionele ruimte in het complex.

Na 32 jaar Odoorn en een jaartje Orvelte voelt het voor de organisatie bijna als thuiskomen. De terugkeer in de gemeente Borger-Odoorn biedt mogelijk nieuwe kansen als het gaat om het opnieuw betrekken van gastgezinnen van voorheen bij het festival die vanwege de verplaatsing naar Orvelte waren afgehaakt.

De plaats Borger is daarnaast voor bezoekers van het festival, dankzij vele mogelijkheden op toeristisch gebied, zoals de Hunebed Highway, het Geopark en de Hondsrug, een aantrekkelijke bestemming. SIVO hoopt met Borger voor de komende jaren weer een vaste plek te hebben gevonden.

DE toeristische slagader van Drenthe, de Hunebed Highway.