SIVO naar Ter Apel

De bijzondere samenwerking tussen SIVO en het COA krijgt op korte termijn een leuk vervolg!

Op zaterdagmiddag 28 september a.s. houden alle asielzoekerscentra in Nederland ‘Open Huis’. Met het openstellen van de AZC’s willen ze iedereen een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders creëren. De deuren staan open voor iedereen!

Ook op het grootste centrum van ons land, in Ter Apel. Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op de opvanglocatie.

De organisatie van het SIVO-festival presenteert zich als één van de partners van COA Ter Apel in een eigen filmzaal. Daar worden beelden van het festival in Orvelte getoond maar natuurlijk draait het vooral om beelden van de meer dan vijftig COA-vrijwilligers. Ze zijn te zien, in actie voor en achter de schermen, met als hoogtepunt het dansoptreden op zondagmiddag tijdens SIVO.

De voorstellingen van zo’n twintig minuten worden door mensen van SIVO ingeleid en bewoners van het centrum zorgen voor passende hapjes en koffie & thee. Aansluitend wacht de bezoekers nog een daverende verrassing.

Iedereen is zaterdagmiddag 28 september van harte welkom. De ‘Open AZC Dag’ duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Adres COA Ter Apel: Ter Apelervenen 4, 9561MC, Ter Apel.