SIVO staat in de steigers

ANDANZA Ballet Folklórico uit Mexico

Het 33ste multiculturele Wereld Dans- en Muziekfestival SIVO, dat dit jaar voor de eerste keer in Orvelte wordt gehouden, staat organisatorisch aardig in de steigers. Een aantal deelnemende dansgroepen is reeds bekend. Wel is de organisatie nog op zoek naar gastgezinnen in Schoonoord, Beilen, Hooghalen en Nieuw-Balinge.

Het evenement wordt gehouden van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juli. Acht nationale en internationale dansgroepen geven dagelijks uitvoeringen op drie podia verspreid door het dorp Orvelte. De deelname van Mexico, Belarus, Polen, India, Servië en West-Papoea is inmiddels bevestigd.

Sanggar Seni Yelmasu uit Merauke, West-Papua

SIVO is een internationaal dans- en muziekfestival waarbij bezoekers in contact gebracht worden met culturen uit de hele wereld via dans en muziek. Het festival staat in het teken van uitwisseling, ontmoeting en veel interactie tussen publiek en deelnemers.

SIVO krijgt steun van vele instanties en bedrijven, onder meer de Rabobank. “Wij vinden het belangrijk dat onze klanten merken dat Rabobank Het Drentse Land een bank is die goede initiatieven ondersteunt”, zo motiveert de Rabobank haar ondersteuning aan het SIVO-festival.

Gastgezinnen

De bijna tweehonderd buitenlandse dansers en muzikanten verblijven in gastgezinnen en krijgen zo al een stukje Nederlandse cultuur mee. Vriendschappen voor het leven zijn vaak het mooie gevolg van een weekje SIVO.

Portugese gasten met hun gastgezinnen in Oosterhesselen

Per gezin worden twee personen als gast in huis genomen, zodat buitenlanders niet moederziel alleen in een vreemde omgeving terecht komen. Op dit moment staat vast dat er groepen worden ondergebracht in Westerbork, Zwiggelte, Bovensmilde, Witteveen, Orvelte en opnieuw Odoorn.

De organisatie is nog naarstig op zoek naar mensen in de regio’s Beilen en Schoonoord en in de dorpen Hooghalen en Nieuw-Balinge die gasten in huis willen nemen.

Vrijwilligers

Nadat het SIVO-festival in 2016 in Odoorn gestopt is moest de totale organisatie weer vanaf de grond worden opgebouwd. Voor verschillende werkzaamheden, voor en tijdens het festival, is SIVO op zoek naar vrijwilligers.

Vrijwilligers bezig met de opbouw van het SIVO-terrein

Vrijwilliger zijn bij SIVO is niet alleen leuk, maar het is zeker ook een verrijkende ervaring om samen te werken met mensen uit verschillende culturen. Doe werkervaring op of zet jouw ervaring in om anderen te helpen en het is ook nog eens goed voor je taalontwikkeling.

Aanmelden

Aanmelden als gastgezin en/of vrijwilliger (voor een paar dagdelen of de hele week) kan via info@sivofestival.nl.