Sunny mist SIVO elke dag

Hoe kijkt men in de wereld van de (internationale) folklore terug op coronajaar 2020 en hoe optimistisch is men over de (nabije) toekomst?

Vandaag met Sunny Barot uit India.

Openingsdefilé van SIVO in Orvelte. Sunny Barot voert de groep ‘Rhythm Performing Arts’ aan.

Ook in India grijpt het coronavirus om zich heen. Toch overlijden er in India relatief veel minder mensen aan corona, dan in veel andere landen. Indiërs zijn mogelijk beter bestand tegen het coronavirus, blijkt uit nieuw onderzoek.

Corona beheerst ook de markt in India.

Sunny Barot, beroepsmuzikant uit Ahmedabad in India moet er wel een beetje schamper om lachen. “Als je naar de aantallen kijkt sterven er gewoon ook bij ons heel veel mensen aan dit virus. In mijn eigen omgeving valt het aantal Corona gevallen gelukkig nog mee,” aldus de bespeler van de ‘tabla’. Met dit ritmische begeleidingsinstrument stal hij in 2019 in Orvelte de show.

Als begeleider van de dansgroep uit India, Orvelte 2019.

Met de groep ‘Rhythm Performing Arts’ maakte hij de herstart van het SIVO-festival mee en hij raakt er niet over uitgepraat. “SIVO was geweldig, Nederland is geweldig en ik mis jullie allemaal nog elke dag,” reageert een enthousiaste Sunny, “Ooit hoop ik weer tijdens SIVO te kunnen optreden.”

Sunny Barot runt zijn eigen ‘SB Music Academy’, is muziekleraar met als specialisatie percussie en speelt daarnaast als beroepsmuzikant op de ‘tabla’. Dat is het meest gebruikte ritmische begeleidingsinstrument in de Hindoestaanse muziek. Behalve in India en aangrenzende landen, wordt de tabla ook veelvuldig in moderne fusion gebruikt. De tabla bestaat uit twee trommels, en wordt tweehandig bespeeld: elke hand heeft zijn eigen trommel.

Sunny Barot als muziekleraar in Ahmedabad .

Hoe komt hij deze corona tijd door? ” Ik zit veel in mijn eigen muziekkamer en geef al mijn lessen bijna online. Zelfs speel ik mee tijdens live concerten gewoon vanuit mijn eigen kamer. Zo speelde ik laatst mee tijdens een concert in Ecuador. Het kan technisch allemaal en toch voelt het niet geweldig om zo de mensen te vermaken.”

India treedt op voor vluchtelingen in het AZC Ter Apel, met links staand Sunny Barot.

Kijk hier naar beelden van een masterclass percussie die Sunny Barot onlangs gaf.

https://www.facebook.com/academiadedanzatersicore/videos/687362765164257

De delegatie van India wordt door locoburgemeester Bouwman ontvangen op het Beiler gemeentehuis. Links Sunny Barot.

Hoe ziet hij de toekomst? Sunny: ”Ik ben een positief mens en ik wil volgend jaar heel graag weer folkloristische dans begeleiden en mijn volksmuziek kunnen spelen. En………nogmaals, ooit wil ik weer bij SIVO op het podium staan. Zoals de zondagmiddag vorig jaar in Orvelte toen alle bezoekers helemaal wild werden door mijn muziek. Die beelden vergeet ik nooit meer!”

Sunny Barot, links in het groene pak, zweept het SIVO-publiek in Orvelte op.