Terugblik op een beroerd jaar

Hoe kijkt men in de wereld van de (internationale) folklore terug op coronajaar 2020 en hoe optimistisch is men over de (nabije) toekomst?

De komende weken willen we u graag berichten over de situatie in de nationale en internationale wereld van de folkloristische dans en muziek. Onze mediaredactie zocht contact met vertegenwoordigers van verschillende dansgroepen.

Conclusie: in de hele wereld hakt het coronavirus er behoorlijk in. Diverse gezelschappen hebben alle activiteiten voorlopig opgeschort. Andere dansgroepen zagen leden wegvallen door ziekte, of erger nog, door overlijden.

Corona was niet de enige oorzaak van alle ellende. In Kroatië kregen ze te maken met een zware aardbeving en in Belarus is het bijna wekelijks onrustig vanwege de protesten tegen president Loekasjenko.

We berichten u over een beroerd folklore jaar o.a. gezien vanuit India, Mexico, Belarus, Cyprus, Bolivia, Kroatië en natuurlijk Nederland. In alle verhalen overheerst één positieve gedachte: samen slaan we ons er wel doorheen!