SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Macedonië
Plaats :Negorci
Groep :KUD 'Negorci'
omschrijving :

Macedonië

KUD 'Negorci'

'KUD Negorci' is een folkloristisch dansensemble dat is opgericht in het jaar 2000 in de plaats Negorci. Negorci ligt ongeveer vijf kilometer ten noorden van de stad Gevgelija en zeven tot acht kilometer van de Grieks-Macedonische grens. Het is een streek die bekend is als kuuroord met mineraalwater van ongeveer 40 graden. Het klimaat is er tamelijk warm.

 

 

Sinds de oprichting zijn tot nu toe meer dan 250 optredens gegeven, waarvan ongeveer 100 in het buitenland. De groep heeft bewezen Macedonië op een uitstekende wijze te kunnen vertegenwoordigen bij internationale evenementen. De authentieke historische kostuums zijn een belangrijk onderdeel bij deze presentaties.

 


Voortdurend wordt er gewerkt aan het levendig houden van de volkscultuur. Daarbij wordt veel energie gestoken in het ontwikkelen van belangstelling voor de folkloristische tradities bij de jeugd.
Er zijn binnen de eigen organisatie dan ook verschillende groepen, die ieder op een eigen niveau werken aan het behoud van de folkloredansen en andere tradities.

 

 
Het eigen orkest begeleidt de groep bij de internationale evenementen maar ook bij de vele optredens in eigen land.
Het programma biedt folkloristische dansen uit diverse regio's van Macedonië. In 2005 was de groep op het SIVO-festival en heeft in 2007 deelgenomen aan het eenmalig georganiseerde festival in Edam.

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker