Gastgezinnen

Deze vrijwillige gastouders zorgen een kleine week voor een slaapplek, eten en drinken maar vooral voor een warm welkom in Drenthe.

Hoe leuk en leerzaam kan het zijn om kennis te maken met een vertegenwoordiger van een buitenlandse cultuur. Een danser of een muzikant die op zijn of haar beurt ook nog eens zeer geïnteresseerd is onze Nederlandse cultuur.

De buitenlandse gasten van SIVO zijn trots om hun land te mogen vertegenwoordigen door het tonen van hun eigen cultuur in muziek, dans, kleding en andere specifieke gebruiken. Een keer koken voor de gastvrije ‘ouders’ hoort daar zeker bij.

Een SIVO-gast over de vloer zorgt ook nog eens voor persoonlijke groei bij jong en oud en een breder wereldbeeld. Door het onbekende bekend te maken ontstaan wederzijdse vriendschappen en meer begrip en kennis van elkaars cultuur.

Wie van u in Borger (of omgeving) wil er volgend jaar een kleine week lang, van woensdag 26 juli t/m zondag 30 juli 2023, een aantal gasten in zijn gezin opnemen. Per gezin worden minimaal twee personen als gast in huis genomen zodat de buitenlanders niet helemaal moederziel alleen in een voor hen vreemde omgeving terecht komen. Een gastgezin kan volop genieten van de gasten, ook tijdens de optredens.

Ieder gastgezin krijgt van de SIVO-organisatie de kans om het festival gratis bij te wonen. De gastvrije gezinnen worden tijdens het evenement van informatie voorzien door SIVO-vrijwilligers, die de dansgroepen begeleiden. Ook is er altijd een tolk beschikbaar als het zelfs met google translate, of handen en voeten, even niet lukt.

Dus:

• Wilt u genieten van een week vakantie thuis in Borger?
• Zin in een sfeervol tuinfeest met uitbundige wereldmuziek of intieme harpmuziek?
• Ook eens proeven van exotische gerechten?
• Droomt u van een reis naar een ver land?
• Wilt u een stukje van onze Drentse gastvrijheid tonen aan de wereld?
• Liefhebber van cultuuruitwisseling in vele vormen?
• Ontdekken wat pure vriendschap is?
• Houdt u van mensen, dansen en muziek?

Dan bent u het ideale SIVO-gastgezin!

Belangstellenden kunnen mailen met SIVO, ook voor aanvullende informatie: info@sivofestival.nl