SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Brazilië
Plaats :Cachoeirinha
Groep :CTG Rancho da Saudade
omschrijving :

      

 

De groep CTG Rancho da Saudade komt uit Cachoeirinha, een plaats met ongeveer 118.000 inwoners. Cachoeirinha  kan worden gezien als een grote buitenwijk van Porto Alegre, de hoofdstad van de provincie Rio Grande do Sul, de meest zuidelijke provincie van Brazilië.

 

                                                         ( Cachoeirinha )

 

CTG Rancho da Saudade werd opgericht op 28 oktober 1986 als vertegenwoordiger van één van de dertig regionale tradities. De belangrijkste doelstelling van de groep is het redden en verspreiden van de tradities van de Braziliaanse staat Rio Grande do Sul. Een traditie mede bepaald door de vele Europese kolonisten die zich in het gebied vestigden.

 

 

Kortom een smeltkroes van culturen waarin de traditionele dans, de Gaúcho, een belangrijke rol speelt. Gaúcho is de bijnaam die wordt gegeven aan de inwoners van de staat Rio Grande do Sul. Éénmaal daar geboren blijf je voor altijd een Gaúcho!

 

 

De naam van de groep 'CTG Rancho da Saudade' betekent letterlijk ´ranch van heimwee´ en verwijst naar een traditionele ruimte voor integratie en onderwijs in de gemeente Cachoeirinha, een erkend centrum voor ondersteuning en verspreiding van de beginselen van algemeen welzijn en burgerschap. In Nederland zouden we zeggen 'een bewijs van goed burgerschap'.

 

 

Het gezelschap treedt op in alle uithoeken van Brazilië en neemt deel aan allerlei culturele evenementen maar b.v. ook aan grote shows op de landelijke tv. Gedurende de 27 jaar van haar bestaan heeft CTG Rancho da Saudade bijgedragen aan de bevordering van de persoonlijke en professionele kennis van haar leden en de eigen gemeenschap in het algemeen.

 

 

 

De dansen en liederen die de groep presenteert zijn niet alleen afkomstig uit de eigen regio maar uit alle plattelandsgebieden van het grote land Brazilië. In de loop der jaren won CTG Rancho da Saudade meerdere prijzen, waaronder 4 z.g. ENART titels (2004, 2007, 2011 en 2012). Het ENART (Encontro do Arte e Tradição) betekend letterlijk: 'Vergadering van kunst en traditie'. Dit festival is een soort concours voor dansgroepen uit de staat Rio Grande do Sul, waarbij de groepen op verschillende niveaus punten behalen op het gebied van traditionele dans en muziek.

 

 

De volwassenen groep van CTG heeft deelgenomen aan verschillende internationale folklore festivals zoals het Festival van Passo Fundo, Brazilië, en het Festival van Les Cultures du Monde in het Franse Gannat. Deze Braziliaanse cowboys en cowgirls verheugen zich op een bezoek aan het Nederlandse platteland!

 

                        

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker