SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
SIVO start eigen videokanaal op You Tube
28-10-2012 00:00:00

"Met je muis haal je de wereld in huis" lijkt een kreet uit de snelle wereld van de reclame. Maar ook voor de organisatie van het jaarlijkse SIVO-festival is de wereld van het internet steeds belangrijker geworden. Tijdens het festival trokken de verschillende SIVO-sites duizenden bezoekers per dag. In de periode daarna waren vooral de fotopagina's razend populair.

 

Het hele jaar door bezoeken liefhebbers van folkore de websites maar ook potentiële deelnemers uit de hele wereld weten ons festival op het 'worldwideweb' te vinden. Een opvallend hoog aantal groepen heeft zich inmiddels al weer voor het volgende festival aangemeld.

 

           

 

Een andere hype is het SIVO-festival op 'You Tube'. Dat is een website waar de gebruiker filmpjes kan publiceren en in ruil daarvoor zijn exclusieve vermenigvuldigings- en auteursrechten afstaat. De slogan van deze website is 'YouTube, Broadcast Yourself'. Alleen al van het laatste festival in 2012 zijn ruim vijftig verschillende filmpjes, gemaakt door bezoekers en deelnemers uit de hele wereld, te vinden.

 

 

Er zijn officiële instanties die doelbewust gebruikmaken van 'You Tube' voor de verspreiding van hun boodschap aan de wereld. Ook SIVO heeft sinds kort een eigen kanaal op 'You Tube'. Enerzijds om het festival nog beter te promoten, anderzijds ook om alle bezoekers fraaie beelden, vooral van achter de schermen, te kunnen laten zien. Deze filmpjes zijn overigens niet allemaal door de SIVO-organisatie zelf geproduceerd. Hier kunnen derhalve ook geen rechten aan worden ontleend.

 

Deze filmpjes zijn inmiddels o.a. gepubliceerd:

 

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker