SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Aanmelding groepen verloopt voorspoedig
06-03-2013 00:00:00

Van de vijftien buitenlandse folklore groepen is nu al meer dan de helft vastgelegd!

Het aantal aanmeldingen voor het 29e SIVO-festival is dan ook zo groot dat waarschijnlijk al in april de namen van alle buitenlandse deelnemers bekend gemaakt kunnen worden.

 

Impresario Geert Nijhof kan ook niet verklaren waar het grote aantal aanmeldingen door wordt veroorzaakt. “ Maar ik ben er wel blij mee,” aldus Nijhof, “ nog nooit in de SIVO-historie verliep het contracteren van dansgroepen zo soepel als juist dit jaar."

 

 Impresario Geert Nijhof

 

Waar overal in de wereld organisaties, maar zeker ook folklore gezelschappen, de gevolgen van de economische crisis beginnen te merken lijkt SIVO daarvan te worden gevrijwaard.”

Volgens Nijhof zit het ook met de kwaliteit wel weer snor. Het is hem zelfs gelukt twee, voor SIVO, compleet nieuwe landen te vinden.

 

Eén nieuwe naam wil hij wel vast prijsgeven: “ Uit Podgorica in Montenegro komt het ‘Ensemble Crna Gora’. De dansgroep uit de hoofdstad van het balkanland brengt o.a. de folkloristische dansen uit de tijd van de in 1980 overleden Joegoslavische president Tito. Podgorica heette ooit dan ook Titograd.“

 

                                          ‘Ensemble Crna Gora’

 

Met de Amerikaanse groep de ‘Wild Goose Chase Cloggers’ uit St Paul in Minnesota komt er een bijzonder gezelschap ‘vliegende klompendansers’ naar Odoorn. Brazilië wordt vertegenwoordigd door CTG Rancho da Saudade uit Cachoeirinha. Volgens Nijhof een soort ‘samba-cowboys’!

 

                                         ‘Wild Goose Chase Cloggers’

 

Gegarandeerd spektakel verwacht de SIVO-impresario van de Russische groep ‘Tchayka’. Nijhof: “Jaroslavl is een stad in het midden van Europees Rusland aan de rivier de Wolga, op ongeveer 250 kilometer ten noordoosten van Moskou. Het is het bestuurlijk centrum van de oblast Jaroslavl. Het historisch centrum van de stad, rond de samenvloeiing van de rivieren Wolga en de Kotorosl, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Uit deze stad vol tradities heb ik het spectaculaire Ensemble ‘Tchayka’ kunnen contracteren.”

 

                                               ‘Tchayka’ uit Rusland


De organisatie van het 29e SIVO-festival hoopt de komende weken meer deelnemende landen en namen bekend te kunnen maken.

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker