SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Russische beer helemaal los
06-08-2011 00:00:00

Het publiek bij de gala-voorstelling kon zijn ogen en ogen vrijdagavond bijna niet geloven. Het optreden van de Siberische groep 'Omsk State Ensemble of Singing and Dancing' werd een unieke belevenis en leverde de dansers, koor en muzikanten een minuten durende staande ovatie van het publiek op.

 

In de historie van het SIVO-festval werd er nog niet vaak op zo'n hoog niveau geacteerd. Een indrukwekkend koor zong maar liefst vierstemming en spatzuiver een tweetal soldatenliedjes. De hoog geschoolde stemmen kregen de bijna 2500 toechouwers muisstil. Je waande je bij een grote parade op het beroemde Rode Plein.

Ook de dansers lieten zien waarom ze tot de top van de wereld behoren. De bekende kozakkensprongen waren ijzingwekkend hoog en leken eeuwig te duren. Het voetenwerk van de danseressen was met het blote oog bijna niet te volgen.

                          

Toen ook nog een Russische beer de bühne betrad was het plaatje compleet. Met een fonkelende finale werd het publiek helemaal op z'n wenken bediend. Een toegift kon dan ook niet uitblijven. De naam Omsk heeft voor eeuwig een plekje in de SIVO-harten veroverd.

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker