SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Oud-voorzitter vermaakt Vrouwen van Nu
20-03-2012 00:00:00

                            

Hans Post nam in december afscheid, na zes jaar voorzitterschap van SIVO. Als een soort ambassadeur is hij altijd bereid om een enthousiaste groep dames alles te vertellen over het unieke festival in Odoorn. Dat kijkje achter de schermen leverde maandagavond ook in Ter Apel.weer veel verbaasde gezichten op.

                                      ( Hans Post klapt uit de SIVO-school.)

 

 

Het Groninger dorp is al een groot aantal jaren gastdorp van SIVO. Leuk was dat onder de bijna vijftig aanwezigen ook een paar gastgezinnen hun verhaal van SIVO konden vertellen.

 

Namens SIVO gaf Regien Broekman een toelichting over alle op stapel staande veranderingen. Vooral het feit dat het publiek veel actiever bij het programma wordt betrokken zag men als een belangrijke verbetering.

 

Wel was er door alle vernieuwingsdrift in Ter Apel enige onrust onstaan. Gelukkig kon Regien Broekman op de vraag of het slotdefilé blijft, bevestigend antwoorden. En ja “Het Troapeler bochie” kan dus ook dit jaar door de Groninger gastgezinnen gewoon worden 'ingenomen'.

(" Troapeler bochie ")  

De regisseur van SIVO, Sjoerd Looijenga, presenteerde een eerste schets van de nieuwe Gala-tent die nog meer dan in het verleden op een theaterzaal gaat lijken. Daarnaast konden de aanwezigen alvast kennismaken met de vijftien buitenlandse dansgroepen die van SIVO 2012 weer een onvergetelijke gebeurtenis moeten maken.

( Regien Broekman geeft tekst en uitleg bij één van de buitenlandse SIVO-geschenken.)

 

De meegebrachte kado’s, die groepen jaarlijks voor de organisatie meebrengen, trokken in de pauze veel belangstelling. De SIVO-delegatie ging niet met lege handen naar huis want er meldde zich ook nog spontaan een nieuwe tolk aan!

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker