SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Grote betrokkenheid bij festival
28-07-2012 00:00:00

                                       Gastdorp Oosterhesselen met gasten.

 

 Bewoners van een groot gebied rond Odoorn zijn nauw betrokken bij het muziek- en dansfestival SIVO. In tal van plaatsen hebben worden dansers en danseressen van de buitenlandse groepen gastvrij opgevangen door gastgezinnen. Er zijn gastgezinnen in meer dan dertig plaatsen. Om communicatieproblemen te voorkomen heeft SIVO vele tolken beschikbaar en ook zijn er veel mensen actief als begeleider van de zestien buitenlandse dansgroepen.


Zag de organisatie van het SIVO dans en muziekfestival zich in het verleden nog weleens voor problemen geplaatst met betrekking tot het verkrijgen van de juiste papieren voor de buitenlandse gasten, dit jaar heeft impresario Geert Nijhof alles soepeltjes kunnen regelen. Begin deze week kreeg ook het gezelschap uit Kalmukkië de benodigde papieren, waar niets en succesvol festival meer in de weg staat.

 

                                                      Openingsdefilé

 

Het SIVO dans- en muziekfestival telt dit jaar 21 deelnemende dansgroepen, waarvan zestien uit het buitenland. Komende woensdag 1 augustus wordt is het festivalterrein vanaf 18.00 uur geopend, waarna er vanaf ca. 19.00 uur een kort defilé op het vernieuwde SIVO-terrein in Odoorn volgt.


Naast dansgroepen en optredende muzikale artiesten, zijn er dit jaar veel workshops, waar bezoekers actief aan mee kunnen doen. De belangstelling daarvoor is nu al groot. Op alle festivaldagen worden er gratis workshops voor jong en oud aangeboden. Naast Nederlandse folklore zal er vooral aandacht zijn voor de dansen van de buitenlandse deelnemers.

 

                                                           Bolivia

 

Daarnaast verzorgt Jorge Gómez Silverio van de Groninger dansschool El Son Cubano workshops Salsa, Son en Chachacha. Percussieband Ma Marafanyi nodigt bezoekers met gevoel voor ritme uit om mee te spelen tijdens één van de workshops op de djembé, de doundoun en andere percussie instrumenten.

 

Afgelopen weken kreeg de SIVO-organisatie door toedoen van de gemeente Borger-Odoorn de beschikking over een vernieuwd SIVO-kantoor. Door een herindeling van de Multifunctionele accommodatie de Weiert heeft de organisatie van het SIVO-festival de beschikking gekregen over een prachtige nieuwe ruimte. Ook het meubilair werd vernieuwd en verder kregen het SIVO-magazijn en -opslagruimte een nieuwe plek binnen de Weiert.

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker