SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
SIVO op radio en tv
31-07-2012 00:00:00

Het muziek en dansfestival SIVO staat deze week ruim in de belangstelling van RTV Drenthe. De regionale omroep voor de provincie Drenthe heeft iedere dag, van maandag tot en met vrijdag, in haar ochtendprogramma “De Brink” ruimschoots aandacht voor het festival.

 

                    De Schaop'ndaansers zwieren door het RTV Drenthe atrium.

 

Dagelijks wordt een half uur zendtijd van het programma volledig aan SIVO besteed. Maandag was het de nieuwe voorzitter van SIVO, René Wiggers, die mocht vertellen waarom SIVO zo bijzonder is en wat er allemaal vernieuwd is aan het festival. Tevens was er een optreden van de groep De Schaop'ndaansers en ook Het Volk van Grada kwam aan bod bij presentator Aaldert Oosterhuis.

 

                     Het Volk van Grada wordt door Aaldert Oosterhuis geinterviewd.

 

Dinsdag was er een kleurrijk optreden van de Boliviaanse groep Ballet Folklorico de La Paz, dat rechtstreeks werd uitgezonden op radio en tv. Impresario Geert Nijhof liet de kijkers en luisteraars weten wat er allemaal komt kijken voor dat er een dansgroep uit een ver land in Odoorn arriveert. Persvoorlichter Fred Lubbers zette diverse zaken uiteen met betrekking tot de vernieuwingen en vertelde over het SIVO-thema van dit jaar 'het jaar van het immaterieel erfgoed'.


Het is niet alleen de dans waaraan het programma “De Brink” aandacht aan besteedt, ook de muziek komt aan bod. Singer-songwriter Daniël ter Waarbeek luistert het programma woensdag op en op donderdag wordt er vanaf het SIVO-terrein invulling aan het programma van RTV Drenthe gegeven met flitsen van de SIVOlympics en het Bal der naties.

 

                                      Ballet Folklórico de la Paz uit Bolivia.

 

Vrijdag staan de workshops en andere extra activiteiten in de uitzending centraal en daarover komt Regien Broekman aan het woord. Een andere gast is die dag Glenda Nijland, die op de SIVO-zaterdag speciale musical workshops gaat verzorgen. Ze neemt de jonge zangeres Nina mee die zaterdag tijdens de musical Annie de muzikale hoofdrol zal verzorgen.


Ook in andere programma's  van de regionale omroep is er ruimschoots aandacht voor het SIVO-festival in Odoorn.

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker