SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Roemenië
Plaats :Timisoara
Groep :Timisul
omschrijving :

 

Het ensemble Timisul werd in 1968 opgericht in de Roemeense stad Timisoara. De stad ligt in het westen van Roemenië en telt zo'n 300.000 inwoners. Tot 1920 was Timisoara een Hongaarse stad die veel verschillende minderheden herbergt. Van Hongaren tot Serven en van Duitsers tot natuurlijk Roemenen.

 

 

 

De stad is een belangrijk regionaal centrum en in 1989 begon hier zo'n beetje de opstand tegen de dictator Nicolae Ceaucescu. Beroemdste kind van Timisoara is Johnny Weismuller, de olympische zwemkampioen die wereldberoemd werd door zijn filmrol als tarzan. De naam van deze Roemeense stad is ontleend aan de burcht aan de rivier de Timis.

 

 

De groep Timisul beschikt naast een volwassenengroep ook over een succesvolle jeugdafdeling. In Roemenië behoren ze tot de absolute top op folkloristisch gebied. Ook in het buitenland was Timisul zeer succesvol. Zelfs op de regionale en nationale tv hebben ze inmiddels furore gemaakt met als hoogtepunt een optreden voor de Italiaanse staatsomroep RAI.


 

De groep nam deel aan beroemde Folkloristische festivals in heel Europa, Amerika (o.a. in Las Vegas en New York) en Canada. Zo speelden ze een opvallende rol tijdens het Carnaval van het Franse Nice  en het Carnaval van Capua en Venetië. Trots zijn ze vooral op hun bijdrage aan het WK voetbal in Frankrijk in 1998.

 

 

De Roemenen bezochten ook in 2004 het SIVO-festival in Odoorn maar van de toenmalige groep zijn niet veel leden meer over. Naast een enorme verjonging is er in de afgelopen jaren vooral een enorme kwaliteitsslag gemaakt.

 

Op het rijke  repertoire van Timisul staan meer dan twintig verschillende dansen en liedjes. De groep treedt op met een eigen orkest en zangeres en beschikt verder over tientallen verschillende kostuums. Tijdens hun carnavalsshow dragen de leden prachtige maskers en het mag dan zomer zijn tijdens SIVO, ook het kerstrepertoire bestaande uit traditionele christmas carols ontbreekt niet.


 

Overal waar dit Roemeense keurkorps heeft opgetreden wordt nog steeds met diep ontzag over ze gepraat. Maar dat wisten wij in Odoorn inmiddels ook al bijna tien jaar. Timisul verheugt zich op een weerzin met SIVO en vooral met u!

 

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker