SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Bulgarije
Plaats :Pazardjik
Groep :Folklore Ensemble 'Chavdar'
omschrijving :

 ( Pazardjik in Bulgarije )

 

De thuishaven van de volksdansgroep ‘Chavdar’ ligt in Bulgarije, in de stad Pazardjik om precies te zijn, op 112 km ten noordwesten van de hoofdstad Sofia. Dit Zuid-Europese land met het prachtige Balkangebergte grenst aan de Zwarte Zee. Het land telt  bijna 7 miljoen inwoners die wonnen  op een oppervlakte van bijna 111.000 km2.

 

Volksdansgroep ‘Chavdar’ is opgericht in 1946 door Stoyan en Alexander Bogdanov Kandiiski en won in 1948 de eerste gouden medaille en de beker van het ‘Eerste festival van de activiteiten’ en daar is men heel trots op. In de loop van de jaren wonnen de dansers – variërend in leeftijd van 5 tot 35 jaar – in verschillende landen vele prijzen voor hun artistieke werk en grote dansvaardigheden.

Gedurende de formatie van professionele teams, waren sommige artiesten betrokken bij de oprichting van het staatsensemble ‘Philip Kutev’ en later bij de oprichting van het staatsensemble ‘Pazardzhik’. Sinds 1979 staat de groep onder leiding van hoofdchoreograaf Boris Ganchev’s en in 2012 is de dansgroep met behoud van de naam ‘Chavdar’ samen gegaan met ‘Detstvo’.

 

 

Niet alleen de kostuums zijn bijzonder maar ook de Bulgaarse muziek is geliefd vanwege de zeer onregelmatige maatsoorten waaruit het is opgebouwd. Deze muziekstijl heeft al heel veel moderne muziekstijlen beïnvloed. Folklore Ensemble ‘Chavdar’ streeft er naar de Bulgaarse folklore en gewoonten te behouden en te bevorderen.

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker