SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Frankrijk
Plaats :Epinal
Groep :Groupe Folklorique Municipal d'Epinal 'Les Pinaudres'
omschrijving :

Frankrijk

Groupe Folklorique Municipal d'Epinal 'Les Pinaudres'

http://sites.google.com/site/lespinaudres/


 

De folkloristische dansgroep ‘Les Pinaudrés’ is opgericht in 1959 en nauw verbonden aan de stad Epinal. De groep vertegenwoordigt deze stad regelmatig in het buitenland, waardoor het gezelschap inmiddels een groot aantal landen heeft bezocht. (Canada, Brazilië, Bulgarije, Ierland, Griekenland, Portugal, enz.)

 


De groep is aangesloten bij het CIOFF en staat daarom borg voor de internationaal vereiste kwaliteiten. Er zijn zes tot acht musici (zij bespelen harmonica's, spinetten, klarinet, fluit, viool, psaltérion en trommel) en acht tot twaalf dansparen in traditionele kostuums uit diverse perioden. Men heeft een historisch streekgebonden programma, waarin zowel korte als langere dansen worden getoond.

 


De groep streeft ernaar om zoveel mogelijk de authentieke folklore van de streek in haar programma te behouden en is er trots op dat zij hierdoor in staat is de culturele erfenis levendig te houden. Bij optredens worden de mensen gewezen op de originaliteit van de kostuums en het eenvoudige, vrolijke ritme van de dansers. Maar ook wordt aandacht gevraagd voor de aloude bijzondere danspassen.


 

Met veel precisie en een historisch bewustzijn voor het culturele erfgoed wordt voortdurend aan een artistiek verantwoord programma gewerkt.
Het publiek kan met ogen en oren genieten van de bewegingen en de muziek.

 


De kleding die gedragen wordt bestaat uit:

Dames: een ruime bruine of grijze rok, die met een breed lint van zwart fluweel wordt verfraaid; een witte blouse met kant en een bolerootje van zwart fluweel en een veelkleurige sjaal met lange, zwarte randen. De schorten zijn kort en hebben zachte kleuren (roze, groen-blauw).


Heren: een blauwachtig geborduurd vest, een rechte gestreepte broek en een hoed. Talrijke toebehoren verfraaien de presentaties.


Optredens in Nederland ontbreken nog op de verder aanzienlijke lijst van bezochte festivals.
    

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker